Arkisia asioita

Rukoukset kulkevat mukana jokapäiväisessä elämässä, aivan tavallisissa tilanteissa.

Kolehti ei ole rahankeräystä, vaan jatkoa rukoukselle

Miltä säännöllinen lahjoittaminen tuntuu? Aina ei välttämättä tule ajatelleeksi sitä, että säännöllinen messuun osallistuminen tarkoittaa myös viikoittaista lahjoittamista. Monelle säännöllinen lahjoitus tarkoittaa kuukausittain tililtä lahjoitettavaa summaa. Messuun osallistuminen on oman hengellisen elämän hoitamista, mutta myös tapa jakaa omastaan muille kolehdin kautta. Voi huomata, että myös niukempina taloudellisina aikoina on omasta jaettavaa, kun taskun pohjalta löytyykin kolikko ja sen voi pudottaa kolehtihaaviin.

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rukouksen suosio voi tuntua yllättävältä, sillä hengelliset traditiot eivät varsinaisesti 2020-luvulla elä nousukauttaan ja uskonnollinen yleissivistys on laskussa. Laura Huovinen pohtii rukouksen merkitystä tulevan rukoussunnuntain evankeliumin äärellä.

”Sain sisälleni rauhan”

Rukous edeltää kaikkia suuria hengellisiä tapahtumia. Valtakunnallinen rukouskoordinaattori Anne Heikkilä on Kouvolan kaduilla ja kauppakeskuksissa astellessaan luottavainen, että tämä vuosi tuo ihmisille tärkeitä kohtaamisia.

Paimentytön huokaus pysäytti

Toivoa naisille -rukousryhmissä kannetaan maailman naisten ohella myös omia elämäntilanteita Taivaalliselle Isälle. Historian tutkija Seija A. Niemen päällä oleva sari on ostettu Intian-matkalta.

Todellisen identiteetin avautumisen äärellä

Kanttorin sijaisuuksia Anjalankosken seurakunnassa tehnyt kirkkomusiikin kandidaatti Susanna Kivistön haave oli jo lapsena päästä Pariisiin. Missionuorten kanssa hän on viettänyt aikaa kaupungin kaduilla ihmisiä kohtaamassa.

149 rukousta

Kun viestinnän tuotokset lähtevät käsistämme maailmalle, emme tiedä, mitä kaikkea niistä seuraa, ja mitä työtä Jumala tekee niiden kautta. Samalla tavoin on rukousten kanssa. Rukoukset vaikkapa lähetystyön puolesta saavat aikaan paljon enemmän kuin osaamme aavistaakaan.

Mariska pyrähtelee pyhän mailla

2000-luvun alusta lähtien levyttänyt ja muille lauluja sanoittanut Mariska julkaisi lokakuussa albumin, joka kantaa laulaja-lauluntekijän taiteilijanimeä.
Tähän on tultu. Ihmissuhdekriisistä ja -säädöstä toiseen mutta voimauttavalla selviytyjän asenteella. Uskoa unohtamatta.