149 rukousta

Kuva kenkäröykkiöstä Ugandalaiselta torilta

Kun viestinnän tuotokset lähtevät käsistämme maailmalle, emme tiedä, mitä kaikkea niistä seuraa, ja mitä työtä Jumala tekee niiden kautta. Samalla tavoin on rukousten kanssa. Rukoukset vaikkapa lähetystyön puolesta saavat aikaan paljon enemmän kuin osaamme aavistaakaan.

Näin toteaa Lähetysyhdistys Kylväjän viestintäpäällikkönä pitkään toiminut Outi Rajala, nyk. Saari, rukouskirjassaan ”Kengät jalasta”.  Hänen puhutteleva rukouskirjansa sisältää 149 lyhyttä rukousta, jotka ovat osa niistä yli 1500 rukouksista, joita hän julkaisi Päivän rukouksena Lähetysyhdistys Kylväjän sivuilla ja Facebook-seinällä vuosina 2014-2019. Kirjaan valituista rukouksista monet ovat myös mietelmiä ja kuin keskustelua elävän Jumalan ja oman todellisuuden välillä. Aiheet nousevat erilaisissa elämäntilanteissa elävien kokemuksista. Kirjoittaja antaa herkällä tavalla äänen monelle lukijalle ja sanoittaa sanoittamatonta.

Kansikuva Outi Rajalan kirjasta Kengät jalasta

Aiheet vaihtelevat työstään irtisanotun ja syrjään sysätyn tunnoista lähetystyöntekijän arkeen ja tuntemuksiin minareetin kutsuhuudoista. Rukoukset ja mietteet on jaettu kymmeneen osastoon, joista laajin on otsikolla ”Lähetyselämää”. Muiden osastojen rukousten aiheet liittyvät itse rukoukseen, Raamatun äärellä pysähtymiseen, Jeesuksen kanssa seurusteluun, arjen tilanteisiin työssä ja vapaa-ajalla sekä joulun ja pääsiäisen ajan sanomaan.

Outin kirja on tarkoitettu henkilökohtaisiin tai yhdessä tapahtuviin rukoushetkiin. Kirja saa vahvistaa päivittäistä ja säännöllistä rukouselämää. Läpikulkevana viestinä on luottava ja turvallinen yhteys elämän antajaan, kolmiyhteiseen Jumalaan. Hänestä ja täydestä elämästä on kyse, kun puhutaan Jumalan missiosta.

Herra, lähetystyöstä puhutaan työnä, mutta kiitos siitä, että tämä on paljon enemmän kuin työtä, tämä on lähetyselämää, täyttä elämää joka hetki: kotona, matkoilla, kaupassa, ystävien kanssa, virallisissa työtehtävissä.

Jaa artikkeli: