• Jumalan missiosta kirkon missioon 3.7.2024Jumalan missiosta kirkon missioon
  Ekumeniikan dosentti Risto Ahosen juhlakirja ”Kirkon olemus on missio” (493 s. Väyläkirjat 2023) on yksi laajimmista kotimaisista lähetystyötä käsittelevistä yleisteoksista. Kirjassa korostuu teemoina lähetyksen trinitaarinen perustelu ja kristuskeskeisyys, lähetyksen ja ekklesiologian yhteenkuuluvuus, kontekstuaalinen teologia, ekumeeninen missiologia sekä evankelioiminen.
  Jatka lukemista

 • Helsingin Kalliosta Itä-Afrikan ja Karibian kautta yliopistolle – Eila Helanderin muistelmia sävyttää lähetystyö ja kulttuurien kohtaaminen 25.6.2024Helsingin Kalliosta Itä-Afrikan ja Karibian kautta yliopistolle - Eila Helanderin muistelmia sävyttää lähetystyö ja kulttuurien kohtaaminen
  Uusi muistelmateos Kaikki muuttuu hyväksi, kertoo kirkkososiologian emeritaprofessori Eila Helanderin kiehtovan elämäntarinan. Työläisperheen tytär kouluttautuu, luo kansainvälisiä verkostoja ja työskentelee kansainvälisessä kristillisessä opiskelijajärjestössä sekä opettajana Makumiran teologisessa korkeakoulussa Tansaniassa ennen astumistaan tehtävään kirkkososiologian professorina Helsingin Yliopistossa. Muistelmia sävyttää vahvasti lähetystyö ja kulttuurien kohtaaminen.
  Jatka lukemista
 • Susie Pek asettuu kärsivän naisen rinnalle 10.6.2024Susie Pek asettuu kärsivän naisen rinnalle
  Toivoa naisille -työn kansainvälisen johtajan Susie Pekin omat vaikeat kokemukset ovat vaikuttaneet hänessä halun asettua kärsivän naisen rinnalle. Hän haluaa parantaa naisten asemaa, mutta auttaa myös sisäistä paranemista.
  Jatka lukemista
 • ”Älkää lakatko puhumasta meistä”, pyytää pastori Sally Azar 7.6.2024”Älkää lakatko puhumasta meistä”, pyytää pastori Sally Azar
  Sally on 27-vuotias palestiinalainen kristitty ja Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon ensimmäinen papiksi vihitty nainen. Sallyn pappisvihkimyksestä on nyt kulunut noin puolitoista vuotta.
  Jatka lukemista
 • Uskon tarinoita ja uudenlaista yhteyttä 5.6.2024Uskon tarinoita ja uudenlaista yhteyttä
  Juuri ennen vuosituhannen vaihdetta, Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) 8. yleiskokouksen jälkeen heräsi kysymys siitä, kuinka voitaisiin lisätä edustavuutta ekumeeniseen liikkeeseen. Kartoituksen mukaan KMN tavoittaa vain noin 25 % maailman kristityistä. Mukaan haluttiin saada kirkot, jotka eivät olleet perinteisten ekumeenisten kirkkoliittojen toiminnassa kuten maahanmuuttajakirkot, megakirkot, Afrikan riippumattomat kirkot ja muut karismaattiset liikkeet. Syntyi ajatus Global Christian Forumista (GCF).
  Jatka lukemista

Kaikki tämän julkaisijan artikkelit »