• Mitä voin tehdä koronasta kärsivien auttamiseksi? 22.6.2021Mitä voin tehdä koronasta kärsivien auttamiseksi?
  Kirkon lähetystyön keskukselle on tullut kyselyjä, miten voisi osallistua maailmalla koronasta kärsivien auttamiseen. Onko esimerkiksi kirkolla tai kirkkomme kansainvälisen työn järjestöillä erityisiä koronatoimia? Kirkkomme Lähetys kokosi esimerkkejä järjestöjen työstä. Alussa Elina Hellqvistin kirjoitus Luterilaisen maailmanliiton toimista ja maailman uskontojohtajien vetoomuksesta rokoteoikeudenmukaisuudesta. Näissä myös oma kirkkomme on mukana.
  Jatka lukemista

 • Arjen uskonnollisuudesta ja sen tutkimuksesta 21.6.2021Arjen uskonnollisuudesta ja sen tutkimuksesta
  “Arki muovaa käsityksiä uskosta ja usko vaikuttaa arkeen.” Uskonto ei ole vain sitä, mitä organisaatio siitä sanoo – oleellista yksilön kannalta on, miten hän itse sen kokee. Tätä näkökulmaa avaa nyt esittelyssä oleva kirja Eletty uskonto – Arjen uskonnollisuudesta ja sen tutkimuksesta (toim. Elina Vuola).
  Jatka lukemista
 • Evankeliumi on liikkeelle lähettävä voima 18.6.2021Evankeliumi on liikkeelle lähettävä voima
  Evankeliumi on liikkeelle lähettävä voima. Mutta kuka lähtikään liikkeelle ja miksi? Jukka Kääriäisen pohdintaa kirkon lähetyksen peruslinjauksen äärellä.
  Jatka lukemista
 • Periydyn universumin ensimmäisistä kristityistä 17.6.2021Periydyn universumin ensimmäisistä kristityistä
  Millaista on palestiinalaiskristittyjen elämä tällä hetkellä? Hiippakuntasihteeri Jukka Helle Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulista haastatteli pastori Ashraf K. Tannousia Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisesta kirkosta. Kuopion hiippakunta on Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon ystävyyshiippakunta Suomessa.
  Jatka lukemista
 • Luottamuksen yksinkertaisuutta ja jalkojen rukousta 31.5.2021Luottamuksen yksinkertaisuutta ja jalkojen rukousta
  Agricola-kävely on yksi uusista suomalaisista pyhiinvaelluksista, jota kävellään parhaillaan kolmatta kertaa. Kävelyn reitti kulkee reformaattorin ja suomen kirjakielen isän Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun, jossa Agricola toimi piispana. Taina Pajunen on yksi vaeltajista. Tässä hänen mietteitään.
  Jatka lukemista

Kaikki tämän julkaisijan artikkelit »