• Ovet auki ulospäin – pohdiskelua missionaarisesta seurakunnasta 5.3.2021Ovet auki ulospäin - pohdiskelua missionaarisesta seurakunnasta
  Kaisa ja Erkki Halme aloittivat lähetystyössä Angolassa vuonna 1973 – kaksi vuotta ennen maan itsenäistymistä. Sisällissota syttyi kohta itsenäistymisen jälkeen. Silti työrupeamaa kesti 25 vuotta. Nyt Halmeet asuvat Vantaalla ja toimivat Vanraankosken seurakunnan vapaaehtoisina. Tässä heidän pohdintojaan kirkon uuden “Ovet auki” -strategian äärellä.
  Jatka lukemista

 • Moneudessa on oltava tilaa erimielisyydelle ja vaikeille kysymyksille 19.2.2021Moneudessa on oltava tilaa erimielisyydelle ja vaikeille kysymyksille
  Mika Vähäkangas, missiologian ja ekumeniikan professori Lundin yliopistossa Ruotsissa ja Helsingin yliopiston dosentti on perehtynyt kontekstuaalisuuden ja uskontojen kohtaamisen kysymyksiin. Timo-Matti Haapiainen esittelee hänen kirjansa Context, Plurality and Truth: Theology in World Christianities (Pickwick Publishing 2020, 201 sivua). Tuore kirja esittelee haasteita, joita moneuden ja globalisaation aikakausi asettaa teologialle.
  Jatka lukemista
 • Kirkot muutoksen tilassa (Iustitia 38) – ilmiöistä ideologisesti 8.2.2021Kirkot muutoksen tilassa (Iustitia 38) – ilmiöistä ideologisesti
  Sain käsiini aiheeltaan kiinnostavan aikakauskirjan, Iustitian uusimman numeron Iustitia 38, joka ilmestyi vuoden 2020 lopulla. Aikakauskirjan teemana on Kirkot muutoksen tilassa – ideologisia konflikteja ja suuria kehityslinjoja (STI 2020 Helsinki, 257 sivua). Aikakauskirja on monella tapaa kiinnostava, mutta tuottaa myös pettymyksen.
  Jatka lukemista
 • Kysymyksiä ja vastauksia lähetystyön taloudenhoitoon 1.2.2021Kysymyksiä ja vastauksia lähetystyön taloudenhoitoon
  Matti Laurila Oulun hiippakunnasta on etsinyt vastauksia seurakunnista tulleisiin, lähetystyöhön liittyviin talousasioihin. Nyt vastaukset julkaistaan tässä artikkelissa.
  Jatka lukemista
 • Maailmanlähetys ja kysytyimmät kysymykset 29.1.2021Maailmanlähetys ja kysytyimmät kysymykset
  Lähetysteologisen aikakauslehden, International Bulletin of Missionary Research (IBMR),tammikuun 2021 numero käsittelee lähetyksen haasteita eri puolilla maailmaa. Hyvän yleiskuvan antaa arteikkeli ”Globaali kristinusko ja lähetys: kysymyksiä tulevaisuudesta”. Jukka Kääriäinen tuo esiin artikkelin keskeiset kysymykset ja huomionarvoiset pohdinnat.
  Jatka lukemista

Kaikki tämän julkaisijan artikkelit »