• Simo Heininen: Matka Afrikkaan – Martti Rautasen päiväkirja 1868–1870 (Suomen kirkkohistoriallisen seuran toimituksia 2021) 19.1.2022Simo Heininen: Matka Afrikkaan – Martti Rautasen päiväkirja 1868–1870 (Suomen kirkkohistoriallisen seuran toimituksia 2021)
  Kirkkohistorioitsija Simo Heininen on aiemmin suomentanut ja toimittanut kirjan lähetystyöntekijä Martti Rautasen kirjeistä Carl Hugo Hahnille, saksalaiselle lähetystyöntekijälle vuosilta 1888–1895. Tällä kertaa Heininen tuo luettavaksemme Rautasen päiväkirjamerkintöjä huomattavasti aiemmasta vaiheesta. Kyse on käytännössä matkapäiväkirjasta, sillä se on kirjoitettu, kuten nimikin paljastaa, matkalta Afrikkaan.
  Jatka lukemista
 • Yhteinen rukous – yhteinen tehtävä 17.1.2022Yhteinen rukous – yhteinen tehtävä
  Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Rukousviikolla on pitkät juuret ja perinne.
  Jatka lukemista
 • Yhdeksän näkökohtaa hyvän opintomatkan toteuttamiseen 12.1.2022Yhdeksän näkökohtaa hyvän opintomatkan toteuttamiseen
  Suomen Lähetysseuran asiantuntijat Pia ja Mikko Pyhtilä esittivät Oulun hiippakunnalle keväällä 2021 ajatuksen, että pidettäisiin palaveri hyvän lähetystyön opintomatkan järjestämisestä. Nämä näkökohdat on muotoiltu lokakuussa 2021 Oulun piispantalolla pidetyn palaverin pohjalta. Puheenvuoron käyttäjinä olivat nuorisotyönohjaaja Sari Meriläinen, lähetyssihteeri Paula Rosbacka sekä Pia ja Mikko Pyhtilä. Pia, Mikko ja hiippakuntasihteeri Matti Laurila kokosivat nämä näkökohdat ...
  Jatka lukemista
 • Vallan keskuksesta armon keskukseen 3.1.2022Vallan keskuksesta armon keskukseen
  Mitähän olisi tapahtunut, jos idästä tulleet tietäjät olisivat seuranneet uskollisesti tähteä? Sitä emme saa tietää. Heidän retkensä ei kuitenkaan päätynyt täydelliseen katastrofiin. Heille tarjotaan uusi mahdollisuus.
  Jatka lukemista

Kaikki tämän julkaisijan artikkelit »