• Tero Huvi: Tehtävä kolmessa kulttuurissa – Pertti Huttunen lähetyksen palveluksessa 1.3.2024Tero Huvi: Tehtävä kolmessa kulttuurissa – Pertti Huttunen lähetyksen palveluksessa
  Joulukuussa 2023 ilmestyi mielenkiintoinen pieni julkaisu: Tero Huvin kirjoittama kirja Tehtävä kolmessa kulttuurissa – Pertti Huttunen lähetyksen palveluksessa (Suomen Lähetysseura 2023. Elämänkerralliset kirjat eivät ole harvinaisuus Suomen Lähetysseuran julkaisujen joukossa. Tässä kirjassa Huttusen ja hänen perheensä elämää nivotaan yhteen maailmanpoliittisten tapahtumien ja arjen kohtaamisten kautta.
  Jatka lukemista

 • Mitä voimme lukea lähetystyöntekijätilastosta? 28.11.2023Mitä voimme lukea lähetystyöntekijätilastosta?
  Suomen lähetysneuvosto (SLN) julkaisi marraskuun alkupuolella vuoden 2022 tilaston lähetystyöntekijöistä. Tilasto on kahdella tavalla tärkeä. Se on vertailukelpoinen aiempien vuosien lähetystyöntekijätilastojen kanssa. Se on myös näkökulma 32 jäsenyhteisön kansainväliseen työhön. Pohdin tässä kirjoituksessa tilaston antia ja heikkouksia.
  Jatka lukemista
 • Kun lähetystyöntekijästä tuli piispa  – Mari Parkkista kutsumus kantaa myös piispana 14.11.2023Kun lähetystyöntekijästä tuli piispa  – Mari Parkkista kutsumus kantaa myös piispana
  Mari Parkkisen tie piispaksi vei hänet ensin Hondurasiin ja sitten Jerusalemiin. Radiotoimittajan ammatti muuttui papiksi ja lähetystyöntekijäksi. Syyskuussa hänet asetettiin piispan virkaan emerituspiispa Seppo Häkkisen jäätyä eläkkeelle. Uuden piispan arki on työntäyteistä ja hän katsoo luottavaisin silmin tulevaisuuteen.
  Jatka lukemista
 • Voiko lähetystyön vaikuttavuutta mitata? 8.11.2023Voiko lähetystyön vaikuttavuutta mitata?
  ”Tehdään me vain työtä ja jätetään vaikutusten pohtiminen Jumalalle. Eihän hengellisessä työssä niitä vaikutuksia kuitenkaan pysty mittaamaan.” Tuttua ajattelua vai mennyttä maailmaa? Medialähetys Sanansaattajien mediatutkija Eila Murphy kirjoittaa vaikutuksista, vaikuttavuudesta ja niiden mittaamisesta.
  Jatka lukemista
 • Toivo ja rakkaus mission keskuksessa 11.10.2023Toivo ja rakkaus mission keskuksessa
  Luterilainen maailmanliitto (LML) kokoontui teeman ”Yksi ruumis, yksi Henki, yksi toivo” alle Puolan Krakovassa yleiskokoukseen 13.-19.9.2023. Teemaa käsiteltiin monin tavoin yleiskokouksen aikana ja lopulta lähetettiin viesti, julkilausuma, joka kuvaa kokouksen sisältöä. Pohdin seuraavassa, mitä annettavaa syykuussa pidetyllä Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksen viestillä on kirkon missiolle. Viestin sitaattien suomennokset ovat kirjoittajan.
  Jatka lukemista

Kaikki tämän julkaisijan artikkelit »