Todellisen identiteetin avautumisen äärellä

Kanttorin sijaisuuksia Anjalankosken seurakunnassa tehnyt kirkkomusiikin kandidaatti Susanna Kivistön haave oli jo lapsena päästä Pariisiin. Missionuorten kanssa hän on viettänyt aikaa kaupungin kaduilla ihmisiä kohtaamassa.

SUSANNA KIVISTÖ on löytänyt keskustelevan yhteyden Jumalaan ja jakaa nyt kuuntelevan rukouksen oppia opetuslapseuttamisen kautta Ranskassa.

TAJUNNAN räjäyttävä juttu; näin muotoilee kokemaansa kouvolalainen Kivistö, kun hän koki mahdolliseksi kysyä jotakin kuninkaiden Kuninkaalta.
– On parasta maailmassa, kun saan käydä vuoropuhelua Jumalan kanssa ja elää läheisessä yhteydessä Häneen.

Kivistö on aina uskonut elävään Jumalaan ja siihen, että Hän puhuu meille. Mutta että hän voi kysyä Jumalalta yksityiskohtaisia kysymyksiä ja saa niihin vastauksen, on täysin uutta.
– Jumala voi avata meille todellista identiteettiämme, mikä on minun hengellinen DNA:ni. On kyseessä rakkaussuhde, jossa Jumala kutsuu meitä elämään Hänen kanssaan.

Kivistön kokemus on peräisin kuuntelevasta rukouksesta, jota hän on omaksunut Missionuorten keskuksessa Ranskassa. Hän opiskelee siellä Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjalla ja on edennyt opettamaan sitä, mitä on saanut ensin itse oppia.
– Opetuslapseuttaminen on kaiken toiminnan ydin täällä. On ollut hienoa nähdä, kuinka useat ovat rohkaistuneet kuulemaan Jumalaa, jokainen henkilökohtaisen jumalasuhteensa tavoin.

KESKUKSEN nimi on YWAM Bridges of Life, se on paikka jossa voi oppia Jumalan valtakunnan elämää ja sen arvoja. Keskukseen saapuu ihmisiä eri puolilta maailmaa: aktiomatkalla tai lähetystyössä olevia, hengellisiä etsijöitä ja eri tilanteissa eläviä. Kuuden tai yhdeksän kuukauden mittaisia opetuslapseuskouluja järjestetään kahdesti vuodessa.

Kivistö vastaa viestiliikenteestä vieraiden kesken ja varmistaa, että kaikki on kunnossa heidän saapuessaan. Hän sai olla alkuaikoina mukana raamattuopiskeluryhmässä ja vetää nyt sitä. Ryhmästä on tullut hänen lempilapsensa.
– Luemme Raamattua, syvennymme siihen kuka Jumala todella on ja mikä on meidän suhteemme Häneen. Sen ymmärtäminen on tärkeää, koska käymme koko ajan valtavaa mielen taistelua ja hengellistä sodankäyntiä vihollista vastaan. Se syytää ajatuksia, syyllisyyttä ja häpeää sekä hyökkää identiteettiimme.

Kuuntelevan rukouksen lounastapaamiset sekä rukous- ja ylistyshuone kuuluvat niin ikään Kivistön vastuualueeseen, hän on myös osa ylistystiimiä.
– Heti kun koronavirustilanne sallii, aloitan myös lapsityön, jossa unelmana on tavoittaa kylän lapset.

KYLÄSTÄ puheen ollen, Missionuorten keskus sijaitsee pienessä Saint-Hippolyte-du-Fortin kylässä Etelä-Ranskassa. Sinne Jumala kutsui keskuksen perustaneen pariskunnan ja antoi sanan: tulette näkemään suuren herätyksen alun Euroopassa. Satojen tuhansien eurojen lahjoittaja osti Jumalan kehotuksesta tontin ja kaksi rakennusta keskukselle.
– Tämä on Jumalan Valtakunnan koulu, olemme osa työtä, jota Jumala tekee.

Kivistölle kylä tuli tutuksi vuoden 2017 syksyllä, jolloin hän kävi siellä opetuslapsuuskoulua kolme kuukautta. Niinpä hän palasi seudulle tammikuussa 2019 ja toimii keskuksessa Kansanlähetyksen opiskelijana tämän vuoden loppuun asti.

Monia värikkäitä tarinoita ja elämäntilanteita, niitä Susanna Kivistö on saanut kokea ja rinnalla kulkea. Omalle kohdalle on osunut parantuminen lapsesta asti vaivanneesta pahasta allergiasta.
– Raamatun opiskelun kautta Jumala vapautti minut pelosta, joka oli yksi allergiaa ylläpitävä voima. Sain rohkeuden julistaa Jumalan sanan totuutta ja terveyttä sekä alkaa uskossa käyttää maitotuotteita. Paranin tämän prosessin kautta täysin ja tiedän, että identiteettini on olla Jumalan rakas tytär.

Jaa artikkeli: