Auttamisen iloa ja hyvää mieltä

Vapaaehtoistyö antaa paljon tekijöilleen ja tukee monin tavoin seurakunnan toimintoja. Mirja Sorsa (vas.), Marianne Rihula, Ritva Janhunen ja Marja-Terttu Virtanen osallistuvat vapaaehtoistyöhön Kuusankosken seurakunnan diakonian lounailla.

Pikkuhelpistä on isosti apua

Seurakunta tarjoaa Pikkuhelppiä eli ilmaista lastenhoitoapua perheille kahden tunnin ajaksi. – Menemme lapsen ehdoilla ja leikimme, mitä lapsi haluaa, sanoo lastenohjaaja Eetu Kotilainen.

Rohkeutta elää tässä ajassa

Johanna Pesonen valmistelee ensimmäistä kertaa kirkkoherrana oman seurakunnan joulua. – Tunnemme vahvaa rauhan kaipuuta, minkä pitää näkyä sanomassa ja viestissä.

Lauteilta löytyy hyvä alusta puhua

Miesten saunaillat on yhteisö, missä voi jutella, avautua ja ystävystyä erilaisten ihmisten kanssa. Teemoja on löytynyt jo liki 10 vuoden ajan ja puhetta on piisannut joka kerraksi.

Suunnitelmia ja sattumuksia

Opetusneuvos Sakari Viinikainen on perehtynyt Kouvolan seurakunnan 100-vuotiseen taipaleeseen. Nykyinen Pyhän Ristin kirkko Sakaristonmäellä toimi aiemmin Kouvolan seurakunnan pääkirkkona.

Ystävyyden ja tasa-arvon elokuva

Valitut – Kahden paimenen tarina on moderni näkökulma jouluevankeliumiin. Musiikissa soi rock, funk ja soul tuttuja joulusävelmiä unohtamatta. Näyttelijät Heli Lyytikäinen ja Matti Leino lähtivät innolla mukaan musikaalielokuvaan.

Valoisan pinnan alla pulppuaa taloudellinen ahdinko

Yhteisvastuukeräyksen tuotto kohdentuu taloudellisissa vaikeuksissa olevien ikäihmisten auttamiseen. Diakoniatyöntekijät ratkovat heidän kanssaan sairauteen, turvattomuuteen, yksinäisyyteen ja pienituloisuuteen liittyviä kysymyksiä ja auttavat konkreettisesti. Kuvituskuva.