”Sain sisälleni rauhan”

Anne Heikkilä Manskilla

Rukous edeltää kaikkia suuria hengellisiä tapahtumia. Valtakunnallinen rukouskoordinaattori Anne Heikkilä on Kouvolan kaduilla ja kauppakeskuksissa astellessaan luottavainen, että tämä vuosi tuo ihmisille tärkeitä kohtaamisia.

SE LÖYTYI -MEDIAMISSION valtakunnallinen rukouskoordinaattori Anne Heikkilä, 49, Kouvolasta tietää, että Jumala kyllä vastaa rukouksiimme. Kuitenkaan aina emme saa itse pyytämäämme, ja joskus meitä johdatetaan aivan toiseen suuntaan. Silloin pitää muistaa, että Jumala näkee aina meitä pidemmälle.
– Luovutettuani Jumalalle viimeisetkin langat elämässäni eteen ei avautunutkaan taivas. Sen sijaan Jumala johdatti minut pimeisiin laaksoihin ahdistusten keskelle. Silloin ymmärsin, että Jumala näkee minussa asioita, joita hän haluaa rakkaudessaan korjata.

Koko elämä voi olla rukousta

– OMASSA lapsuudenkodissani ei rukoiltu. Kävin päiväkerhossa ja opin koulun ekaluokilla ensimmäisen iltarukouksen. Aloin liittää siihen omia perheenjäseniä. Omakohtainen usko heräsi lukiovuosina. Ahdistavien ajatusten keskellä uskaltauduin seurakunnan nuorisotyöntekijän pakeille. Hän opasti minua rukoilemaan ja lukemaan Raamattua. Silloin koin ihan konkreettisesti, miten päälleni laskettiin ikään kuin suojaava kupu. Sisälläni vallitsi rauha, ja tunsin Jumalan vetävän minua yhteyteensä.

Sinkkuna Anne tietää, etteivät kaikki hänen rukousunelmansa ole vieläkään täyttyneet. Oulussa asuessaan hän kapinoi mielessään etelään muuttoa vastaan. Siksi hän rukoili, että Jumala muuttaisi hänen mielensä. Hän tekikin sen, pienin, turvallisin askelin.

Uskoontulon yhteydessä Anne tunsi jopa pelkoa elämän ohjaksien jättämisessä Jumalalle. Pystyisikö hän kaikessa toteuttamaan Jumalan tahdon.
– Vaikeina hetkinä mieliin tulivat Paavalin sanat Jumalasta, miten Hänessä me elämme, olemme ja liikumme. Koko elämä voi olla rukousta. Lohduttavaa on myös tieto, että itse Jeesus rukoilee puolestamme. Luterilaisena joudun kuitenkin usein huomaamaan, miten moni arkailee joukossa ääneen rukoilemista.

ANNE on koulutukseltaan sosionomi, joten hän on työskennellyt päivä- ja lastenkodeissa, käynyt Raamattulinjan Ryttylässä ja opiskellut sielunhoitoterapiaa Perheniemessä. Lähetyssihteerejä hän on sijaistanut Iitissä ja Kuusankoskella. Kymenlaakson mediamissiossa Anne kuului päätoimikuntaan.

Valtakunnallisen rukouskoordinaattorin tehtäviin kuuluu rukousiltojen pitämistä helpottavien materiaalien työstäminen ja lähettäminen. Anne myös toimii tukena alueellisille koordinaattoreille ja antaa apunsa netissä striimattaviin rukousiltoihin. Yhteensä 280 seurakunnan lisäksi rukouskirje lähetetään 250 yksittäiselle rukoilijalle tai rukousryhmän vetäjälle. Työrukkasena toimii Luojan kämmenellä ry.

Missioon voi osallistua rukoilemalla, lahjoittamalla ja osallistumalla palvelu- ja talkootehtäviin

KORONA ehti jonkin verran rajoittamaan ihmisten kokoontumisia, mutta nyt mediamission ryhmät Kouvolan alueella ovat päässeet hyvään vauhtiin. Päätoimikunnan puheenjohtaja, pastori Olavi Mäki-Patola painottaa kristittyjen valmiutta vastata kohtaamishaasteisiin jo paljon ennen syksyä.

Yhteiskristillisen mission osanotto Kouvolan alueen seurakunnissa on varsin kattava. Missioon saadaan kauppakeskus Veturista syksyksi oma kohtaamispaikka. Maakunnallinen osio toteutuu Kouvolassa 14.–15.10. siten, että perjantaina ovat kohteena nuoret, ja lauantaina on perheiden yhteinen missiojuhla. Isä meidän -rukousillat painottuvat mission tukemiseen. Kristiina Nordmanin LT10-koulutuksen lisäksi Sami Kosola pitää 11.5. Kouvolan helluntaiseurakunnassa Evankeliumia luovalla tavalla -koulutuksen. Diakoniapuolella kohdataan eri-ikäisiä yksinäisiä.

Halukkaat seurakuntalaiset voivat osallistua missioon rukoilemalla, lahjoittamalla, mutta myös ilmoittautumalla erilaisiin palvelu- ja talkootehtäviin.
Lue lisää: kouvolanseurakunnat.fi/missio2022 ja missio2022.fi

Valtakunnallinen Missio 2022 tulee Kouvolaan

Se löytyi -missio järjestetään ensi syksynä. Missio on Medialähetysjärjestö IRR-TV:n organisoima kristittyjen yhteinen hanke. Missio toteutuu 19.9.–16.10. media- ja verkkonäkyvyyden, erilaisten tapahtumien ja ihmisten kohtaamisten kautta. Koteihin jaetaan missiokirja. Kouvolassa missiossa ovat mukana mm. kaikki Kouvolan ev.lut. seurakunnat.

Jaa artikkeli: