Maistaminen on kokemuksen asia

Viestintä on taitolaji. Viesti ei mene perille, jollei se ole ymmärrettävä. Jumala tekee kaikkensa, jotta me ymmärtäisimme hänen tahtonsa. Siksi hän antaa mahdollisuuden maistaa.

”Hyvä Paimen”

Paimen. Mikä mielikuva sinulle nousee paimenesta? Itse kuvittelen lempeän, vahvan, hyväntuulisen maalaismiehen, joka hellästi hoivaa söpöjä, pehmeitä lampaitaan. Näin luulin, ennen kuin kuulin kuvauksen oikean paimenen työstä.

Ei aaveella ole lihaa eikä luita

Minkälainen on sinun kuvasi Jeesuksesta? Kirkkomme Lähetyksessä alkaa jälleen viikottaiset kirjoitukset, joissa käsitellään tulevien pyhäpäivien tekstejä mission näkökulmasta.

Vai vielä varsan selkään?

Todellako? Nousiko Jeesus aasin varsan selkään? Ja miksi ihmeessä opetuslasten piti auttaa Jeesus ratsaille? Kuka tätä apua oikein tarvitsi?
Tästä alkaa Kirkkomme Lähetyksen adventtikirjoitusten sarja. Nyt pohdintoja 1. adventin evankeliumin äärellä.

Ruislimppuja ja elämän leipää

Sosiaalityöntekijänä ja seurakunnan vapaaehtoisena toimivalle Mika Varvikolle, 54, toisen ihmisen auttamisesta on tullut osa elämää. Malli siihen löytyi jo omasta kodista. Apua tarvitsevista pidettiin huolta.

Elämä ylösnousemuksen valossa

Rohkenen ehdottaa, että ylösnousemus toi Paavalille, tuo sinulle, minulle ja jokaiselle Kristuksen seuraajalle kallisarvoisen voiman: sinnikkään kestävyyden kohdata elämän vastoinkäymiset ja epävarmuudet. — Mitä tällä tarkoitan? Juuri sitä, että koska ”Kristus on kuollut, Kristus on noussut, Kristus tulee jälleen,” siksi voin jättäytyä Jumalan rakastavaan huolenpitoon silloinkin, kun vastauksia ei löydy.

Entä jos evankeliumin armo onkin suurempi?

Kristilliset traditiot, jotka painottavat ihmisen vastuuta ottaa vastaan pelastuksen lahja, jaottelevat Jeesuksen sanoman kahteen erilliseen osaan: kun ja jos ihminen kääntyy, tekee parannuksen, vasta sitten Kristuksen evankeliumi kohtaa hänet lahjana. Mutta entä jos evankeliumin armo onkin suurempi, mahtavampi, ihmeellisempi voima kun voimme kuvitellakaan?