Villejä ideoita, aktiivista toimintaa

kuvitus kuvassa maapallo, jonka päällä kruunu (korona)

Kirkon lähetystyön keskus julkaisee sisarkirkoilta poimimiaan juttuja koronaepidemiaan liittyen. Tässä terveisiä Etiopiasta ja Etelä-Koreasta.

Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon lähetysjohtaja Tilaye Daba kirjoitti Facebookissa 16.4.2020:

Kumpi on parempi?
Voit ehkä ymmärtää minut väärin ja pitää ajatustani ihan hulluna. Silti minulla on tarve jakaa kanssasi tämä hullu idea. Nämä etäjumalanpalvelukset ovat nopeasti tulleet normaaleiksi käytänteiksi. Kirkko on lopultakin palannut juurilleen, taloihin (”… sanokaa terveisiä myös heidän talossaan kokoontuvalle seurakunnalle…”, Room. 16:5). Se on kirkko, jossa päätämme jatkaa kokoontumista Jeesuksen paluuseen saakka.

Mitä jos lopettaisimme mahtavien katedraalien ja luentosalien rakentamisen, joita usein kutsumme kirkoiksi? Jos käyttäisimmekin niistä säästyneet miljardit nopeuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyn loppuunsaattamista (Matt. 28:18-20). Monet laittavat pääpainon hyvin varusteltujen kirkkotilojen rakentamiseen eivätkä niinkään lähetystyöhön ja evankelioimiseen. Tarkoitan kaikkien toimien suuntaamista lähetystyöhön: satojen ja tuhansien lähetystyöntekijöiden työhön kutsumiseen, koulutukseen, lähettämiseen ja tukemiseen. He perustaisivat tuhansia kotikirkkoja miljardien tavoittamattomien ja vieraantuneiden ihmisten keskelle. He kääntäisivät Raamattua heidän omalle kielelleen. Eikö kaikki tämä auttaisi edistämään Herramme paluun tuloa (2 Piet. 3:12)?
(Käännös Jaakko Rusama)

Jennifer Byun Far East Broadcasting (FEBC) -järjestön toimittaja kertoo Soulista, Etelä-Koreasta:

Etelä-Koreassa on opittu kasvosuojien pitämiseen, virtuaalisiin jumalanpalveluksiin ja toisten auttamiseen. Useimmat kirkot Koreassa ovat korvanneet perinteiset jumalanpalvelukset online-palveluksilla keskiviikko- ja perjantai-iltaisin sekä kaksi palvelusta sunnuntaisin.

FEBC-Korea järjesti varainhankintakampanjan median kautta koronaviruksesta eniten kärsivien hyväksi. Varat, reilu miljoona dollaria, lahjoitettiin sairaaloille, kirkkojen omistamille kuntoutusjärjestöille, jotka huolehtivat seniorikansalaisista ja liikunta- tai muuten rajoitteisista ihmisistä.

FEBC-Korean henkilökunta on koonnut 10.000 avustuspakettia niille, jotka ovat eristyksissä saatuaan koronatartunnan. Paketti sisältää ruokaa, kasvosuojia, hammasharjan ja -tahnan, käsidesiä jne. FEBC-Soulin henkilökunta jakoi Soulin Guryongin kaupunginosan alueen köyhille 6. huhtikuuta yli 1000 avustuspakettia. Heidän asuintalonsa tuhoutui pari vuotta sitten tulipalossa.

Medialähetys Sanansaattajien tutkija, fil.tri Eila Murphy raportoi Facebookissa 16.4.2020. FEBC on Sansan yhteistyökumppani.

Viestit välitti Jaakko Rusama.

Jaa artikkeli: