Ripille pääsee sovelletussa aikataulussa

Aino Leivo toimii isosena Puhjonrannan sporttitaideriparilla heinäkuussa. Mukaan leirille lähtee oma rippiraamattu. – Odotan leiriä innolla.

KORONAPANDEMIA on vaikuttanut myös tämän vuoden rippikoululaisten elämään. Alkukevät meni suuressa epävarmuudessa, mutta valtioneuvoston toukokuun alussa tekemät helpotukset kokoontumisrajoituksiin avasivat oven rippikoulujen järjestämiseksi.

Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkoherrat tekivät 6. toukokuuta päätöksen järjestää seurakuntien rippikoulut vallitsevan tilanteen ja viranomaisten turvallisuusohjeiden puitteissa. Rippikoulujen käytännön järjestelyissä mukana oleva Anjalankosken seurakunnan kappalainen Johanna Pesonen kertoo, että käsillä olevan tilanteen kanssa pystyy elämään.
– Kaikki suunnitellut leirijaksot toteutuvat, vain Viroon suunniteltu leiri siirtyy Pytynlahteen. Leirijakso on aiempaa lyhyempi ja kestää tiistaista sunnuntaihin. Leirijaksojen lisäksi tuleekin kaksi etäpäivää.

Etäpäivät korvaavat kaksi leiripäivää ja sisältävät joko kokoontumisia ulkona tai avarissa sisätiloissa. Vaihtoehtona on myös Teams-kokoontuminen, jos ryhmä asuu etäällä toisistaan.

RIPPIKOULUJEN pitäminen käynnistyy kesäkuussa päivärippikouluilla, joiden opetus tapahtuu päiväsaikaan ja oppilaat yöpyvät kotonaan. Mikäli oppilas ei pääse osallistumaan päivisin käytävään rippikouluun tai etäpäivillä täydennetylle leirijaksolle, on olemassa vielä yksi vaihtoehto. – Järjestämme syksyllä ryhmän heille, jotka eivät pääse kesän ryhmiin. Tämä ryhmä opiskelee osin iltaisin ja osin etänä. Näin ollen kaikilla ikäluokan nuorilla on mahdollisuus käydä rippikoulu.

Kaikkien ryhmien konfirmaatiot on ajoitettu elo- ja syyskuulle. Päivämäärien valinnassa on huomioitu loppukesään siirtyneet ylioppilasjuhlat päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Johanna Pesosen mukaan tämän vuoden rippikoulunuoria ja heidän huoltajiaan on pidetty ajan tasalla haastavassa tilanteessa. Kun päätös rippikoulujen pitämisestä syntyi, tiedotteet lähtivät koteihin saman päivän iltana.
– Tämä on ollut hankala yhtälö nuorille ja heidän läheisilleen. Nyt paletti on kuitenkin ratkaistu reunaehtojen mukaisilla järjestelyillä. Seurakunnissa on pitänyt miettiä resurssien käyttö vakituisten ja kesätyöntekijöiden osalta, sekä laatia varasuunnitelma kaiken varalta.

YKSI tämän kesän isosista on Aino Leivo, joka on menossa Kouvolan seurakuntien yhteiselle sporttitaideriparille Puhjonrantaan. Sporttitaideriparilla Aino oli itsekin viime kesänä.
– Oma rippileirini oli kiva, ja sain sieltä hyviä kokemuksia.
Isosena toimiminen ei jännitä Ainoa.
– Meillä on ollut isoskoulutusta viime syksystä lähtien, ja nyt keväällä koulutusta on ollut verkossa.

Rippikoulut 2020

Kouvolan seurakuntien vuoden 2020 rippikoulujen ikäluokka kattaa reilut 700 nuorta.

Päivärippikoulut alkavat kesäkuussa, ja leirijaksot käynnistyvät juhannuksen jälkeen. Konfirmaatiokirkot järjestetään elo- ja syyskuussa.

Jaa artikkeli: