Ekavauvakerho ja ihanat ihmeet

Kultavuoren ekavauvakerhoon on elokuulta alkaen kokoontunut joukko ihania ihmeitä vanhempineen. Näitä 4‒6 kuukauden ikäisiä ihmeitä yhdistää nyt ja aina se poikkeuksellinen aika, jona he ovat tähän maailmaan saapuneet, koronakevät. ‒ Kun mietimme vauvalle nimeä, tuntui ihan selvältä, että tähän aikaan tarvitaan toivoa, hymyilee Maria Loukola, jutunteon aikaan kuusi ja puoli kuukautta vanhan Toivo Noel Otavan … Jatka lukemista ”Ekavauvakerho ja ihanat ihmeet”

Kuvassa keskellä pitkähiuksinen hymyilevä äiti sylissään noin kuuden kuukauden ikäinen lapsi. Taustalla ikkuna josta näkyy vehreitä pihlajapuita.
Toivo käy Kultavuoren ekavauvakerhossa yhdessä äitinsä Maria Loukolan kanssa.

Kultavuoren ekavauvakerhoon on elokuulta alkaen kokoontunut joukko ihania ihmeitä vanhempineen. Näitä 4‒6 kuukauden ikäisiä ihmeitä yhdistää nyt ja aina se poikkeuksellinen aika, jona he ovat tähän maailmaan saapuneet, koronakevät.

‒ Kun mietimme vauvalle nimeä, tuntui ihan selvältä, että tähän aikaan tarvitaan toivoa, hymyilee Maria Loukola, jutunteon aikaan kuusi ja puoli kuukautta vanhan Toivo Noel Otavan äiti.

Nimi kantaa mukanaan myös suvun historiaa, Toivolle löytyy kaimat sekä äidin että isän puoleisen suvun isoisoisoisistä.

Vertaistukea vauvojen rytmissä

Maria kertoo jo raskausaikana haaveilleensa siitä, miten ihanaa on aikanaan päästä vauvan kanssa vaikka kerhoon tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia.

‒ Oli yhtä juhlaa, kun kerhot sitten syksyllä vihdoin starttasivat. Meillä sentään on suurin osa isovanhemmista lähellä, Ylistarossa ja Isossakyrössä, mutta sitäkin suurempi merkitys näillä vertaistuen paikoilla on perheille, joiden oma lähipiiri on kaukana.

Ekavauvakerhon Maria löysi tutkimalla Seinäjoen seurakunnan verkkosivuja, lisäksi neuvolan ilmoitustaululta oli tietoa seurakunnan varhaiskasvatuksen avoimesta toiminnasta perheille.

‒ Ekavauvakerhossa otetaan todella hyvin huomioon se, että vauvalla on oma rytminsä. Saa tulla ja mennä kukin omaan tahtiinsa, vauva voi nukkua silloin kun nukuttaa, syödä silloin kun on nälkä ja leikkiä silloin kun on virkeä seurustelemaan.

Kerhossa tullaan nopeasti tutuiksi

Maria Loukola kertoo käyvänsä Toivon kanssa ekavauvakerhon lisäksi seurakunnan rytmiksessä, alle kaksivuotiaiden omassa muskarissa.

‒ Toivo nauttii rytmiksessä köröttelyistä valtavasti. Siellä on puolen tunnin tiivis ohjelma, ekavauvakerhon kaksituntinen puolestaan on hyvin vapaa. Näille erilaisille jutuille on molemmille oma tilauksensa.

Kerhot ovat vauvalle hyvä paikka sosiaalisten taitojen harjoitteluun ja tuovat vanhemmille mukavaa vaihtelua ja kontakteja vauva-arkeen.

‒ On ihana nähdä samassa elämäntilanteessa olevia, vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia. Meilläkään ei muutoin ole omassa lähipiirissä tällä hetkellä muita vauvaperheitä. Nyt on tällä Kultavuoren porukalla vasta muutama kerta nähty ja kaikki tuntuvat jo vanhoilta tutuilta, iloitsee Maria.

Seinäjoen seurakunnan ekavauvakerhoihin ovat tervetulleita kaikki ensimmäistä lastaan odottavat ja vauvan jo saaneet perheet.

Lue lisää:

Lapset ja perheet – Seinäjoen seurakunta (seinajoenseurakunta.fi)

Julkaistu Lakeuden Risti -lehden numerossa 5/2020.

Jaa artikkeli: