Kolehti ei ole rahankeräystä, vaan jatkoa rukoukselle

Miltä säännöllinen lahjoittaminen tuntuu? Aina ei välttämättä tule ajatelleeksi sitä, että säännöllinen messuun osallistuminen tarkoittaa myös viikoittaista lahjoittamista. Monelle säännöllinen lahjoitus tarkoittaa kuukausittain tililtä lahjoitettavaa summaa. Messuun osallistuminen on oman hengellisen elämän hoitamista, mutta myös tapa jakaa omastaan muille kolehdin kautta. Voi huomata, että myös niukempina taloudellisina aikoina on omasta jaettavaa, kun taskun pohjalta löytyykin kolikko ja sen voi pudottaa kolehtihaaviin.

Selkokieli yhteyden rakentajana

Käännettävyys on yksi kristinuskon menestystekijöistä. Ilman jatkuvaa käännöstyötä kirkko olisi köyhempi, toteaa Timo-Matti Haapiainen, joka on laatinut selkokielisest päivänrukoukset käyttömme.

Pahinta on paikoilleen jämähtäminen

Korona on koetellut monia toimialoja, mutta harvoja yhtä rankasti kuin keikkamuusikoita ja tekniikan väkeä, joiden palkka koostuu pitkälti live-esiintymisistä.

Jumalanpalvelusetiketin ABC

Miten täällä toimitaan? Joskus kirkon kynnys kasvaa korkeaksi siksi, että tulija ei tiedä, miten tilaisuudessa käyttäydytään. Keräsimme messu-ummikon kootut kysymykset ja etsimme niihin vastaukset.

Rento fiilis luodaan yhdessä

Henrik Ketola ja Ilona Vehmas ovat olleet luomassa kerran kuukaudessa pidettävää iltamessujen sarjaa. Rento tunnelma ja hyvä musiikki ovat houkutelleet tilaisuuksiin mukavasti väkeä.