Rippileiri on monen mietinnän kehto

Sami Roitto matkaa viikoksi Pytynlahteen pitämään hauskaa avoimin mielin. Tavoitteena on imeä oppia uskonnosta ja elämästä parhaassa seurassa.

YLÄMÄKEÄ kohti kotitaloa kävelee määrätietoisen oloinen nuori mies. Takana on koulupäivä Voikkaalla, ja vatsassa kurnii nälkä, sillä äidin opit aamupalan ja lounaan syömisestä olivat tänään osittain tauolla. Reilun, ravitsevan välipalan jälkeen juttu alkaa luistaa jo sutjakammin.
– Rippikoulu tuo minulle mieleen ajatuksen, että menen jonnekin opiskelemaan uskontoa joksikin aikaa. Uskonto ei ole mieliaineitani koulussa, mutta sen opiskelu on nousujohteista. Haluan oppia ja saada lisää tietoa esimerkiksi kristinuskosta.

Näin tiivistää jo käynnissä olevan rippikoulurupeaman ytimen Sami Roitto. Samaan hengenvetoon hän lisää, että kesän rippileirillä on yhtälailla aikomus pitää hauskaa yhdessä samanikäisten nuorten, isosten ja leirin vetäjien kanssa.
– Avoimin mielin olen lähdössä mukaan ja näen rippileirin positiivisena mahdollisuutena viettää parhaassa seurassa nautinnollisia ja opettavaisia hetkiä tulevaa elämää silmällä pitäen.

Elämältä Roitto odottaa ensi alkuun vankan perustan rakentamista opiskelu- ja työpaikan muodossa. Vaikka hän katsoo jo nyt monia asioita myönteisen kautta, hän haluaa olla vielä positiivisempi ihminen. Kun hän kysyy isosiskolta evästyksiä leirielämään, tämä muistuttaa vielä menossa olevasta nuoruusvaiheesta.
– Heittäydy, lähde mukaan, ole oma itsesi ja pidä leikki mielessä. Ei kannata yrittää olla liian aikuinen, niin leiristä jää paremmat muistot.

ISOJA ajatuksia, niitä tulee myös Roiton mieleen ja hän ottaa kantaa muun muassa ilmastonmuutokseen. Tulevaisuudessa hänen mielessään siintelee maailmanrauha ilman sotia, ja ihmiskunnan muutto muille planeetoille.

Yksi kotoa saatu oppi liittyy kierrätykseen ja koko maailman pelastumiseen sen myötä. Asennepuolella ykkösasiana on olla kaikkia kohtaan ystävällinen ja valmius puolustaa kavereita. Heidän kanssaan voi vaihtaa kuulumisia bussimatkoilla kouluun ja takaisin.
– Maanantaisin käymme läpi viikonlopun kuulumiset. Koulun jälkeen pelailemme paljon ja juttelemme vaikkapa siitä, mitä kotona on tapahtunut.

Roitto on asunut lähes koko ikänsä Jaalassa, missä jalo elämä soljuu rauhallisessa rinnakkaiselossa eteenpäin. Turvallisessa yhteisössä on helppo olla tekemisissä oman ikäryhmän ja muiden kanssa.

PARTIO on Roitolle intohimoinen harrastus, innostuksen partioon hän on perinyt isältään.
– Leirielämä, erilaiset selviytymiskeinot ja kätten taitojen ylläpitäminen on sekä hyödyllistä että mukavaa.

Seurakunnan toimintaan hän on päässyt jo jonkin verran sisälle. Pääsiäiskirkossa tuli käytyä ja kesän alussa on tarjolla talkootyötä Suvivirren sunnuntai -tapahtumassa Kuusankoskella. Tulevassa rippileiripaikassaan Pytynlahdessa hän on käynyt vähintään kerran kesässä, seurakunnan järjestämästä tapahtumasta ovat syöpyneet mieleen niin uinti, makkarat kuin letutkin.

Viikon kestävällä ensi kesän rippileirillä Sami Roiton mieli pääsee työstämään monia elämän keskeisiä asioita. Hän aikoo olla aktiivinen ja ottaa keskusteluista kaiken irti, onhan kyse hänen omasta elämästään.

Jaa artikkeli: