Perhekerho on kohtaamispaikka

Kuusi lasta on kerääntynyt lastenohjaajan ympärille odottamaan leikin alkua.

Seurakunnan perhekerhossa leikitään ja lauletaan yhdessä. Kohta rammarista alkaa kuulua musiikkia ja pian esiin nousee orava, pupujussit ja hiirulainen. Lastenohjaaja Ulla-Maija Rostén-Lahti antaa lapsille luvan tanssia, hyppiä ja taputtaa, eivätkä he tarvitse kahta kehotusta.

PERHEKERHO on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille vauvasta eskari-ikään asti, sekä vanhemmille, isovanhemmille ja kummeille. Perhekerhossa eri-ikäiset lapset oppivat toisiltaan moninaisia taitoja ja sosiaalista kanssakäymistä. Vanhemmat vaihtavat samalla kuulumisia ja saavat tärkeää vertaistukea.

PIENEN pienet sormet nousevat pystyyn ja sitten alkaa laulu ”Pienen kynttilän sytytän” lastenohjaaja Ulla-Maija Rostén-Lahden johdolla. Seuraavaksi hän kyselee, tuliko syyslomalla käytyä metsässä, luonto ja metsä kun ovat lokakuun lopun teemana perhekerhossa. Aika moni oli piipahtanut metsän syövereissä.

Sitten rammarista alkaa kuulua musiikkia ja pian esiin nousee sammalta, orava, pupujussit ja hiirulainen. Rostén-Lahti antaa lapsille luvan tanssia, hyppiä ja taputtaa, eivätkä he tarvitse kahta kehotusta. Tuukka ja Viola ovat ensimmäisten joukossa pyörimässä innokkaasti musiikin tahdissa.

Kun laulupannu tulee näkyvin ja lapset saavat erivärisiä syksyn liinoja, alkaa laulu jälleen raikua. Tuuli, vesi ja lehdet ovat kaikille tutut syksyn elementit ja muuntuvat sujuvasti laulun sanoiksi.

TIISTAI soljuu Kuusankosken seurakuntatalossa mukavasti eteenpäin. Perhekerho on alkanut kello 9 ja kymmeneltä oli vuorossa edellä kuvattu hartaus- ja lauluhetki, mikä rauhoittaa sopivasti sinänsä levollista tunnelmaa.
– Alkuun on kahvittelua, seurustelua ja kuulumisten vaihtoa. Loppuaika kello 13 asti sujuu leikin, askartelun ja vapaan toiminnan merkeissä, avaa Rostén-Lahti perhekerhon rytmiä.

TUUKKA on tullut kerhoon isänsä Samu Suurnäkin kanssa. Loppuvuodesta kaksi vuotta täyttävälle Tuukalle kerhossa käynti on arkipäivää, käyntejä kertyy vanhempien kanssa 3–4 viikossa, yksi niistä on Muskari. Isä seuraa tyytyväisenä lapsensa menoa.
– Tuukka tykkää käydä täällä, hän viihtyy muiden kanssa ja saa uusia kavereita. On hienoa nähdä lapsensa oppivan eri-ikäisten seurassa.

VAUVASTA asti perhekerhossa käynyt 3-vuotias Belinda hääri iloisesti 5-vuotiaan veljensä Oliverin kanssa. He käyvät kaksistaan päiväkerhossa, perhekerhossa mukana oli myös äiti Carita Viiri.
– Tämä on kiva paikka laulaa ja leikkiä eri-ikäisten lasten seurassa. Oliver ja Belinda ovat kovia harrastamaan, kerhojen ja muskarin lisäksi ohjelmassa on jumppaa, luistelua, ratsastusta ja uintia, äiti kertoo.

Tinja ja Tarja Lojamo, Hugo ja Mikko Huuskonen, Oliver ja Jonna Saarela, Eero ja Elina Huhta sekä Elena, Viola ja Piitu Johansson viettivät yhteistä aikaa lattialla touhuten. Vanhemmat ovat yhtä mieltä siitä, että perhekerho on mainio paikka.
– Lapset oppivat uusia taitoja, yhdessäoloa ryhmässä ja sosiaalista kanssakäymistä. Täällä virkistyy itsekin, kun tapaa muita vanhempia ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan, he toteavat kuin yhdestä suusta.

Lue lisää Kouvolan seurakuntien perhekerhoista

Vinkit jouluun

Lastenkirkon joulukalenteri

Perheen pienille videokalenteri joulun odotukseen. Päkä-lammas soittaa videopuheluita seurakuntiin rakentaakseen oikean joulun. Päkä soittaa 6.12. videopuhelun Kuusankosken Risto-kanttorille.
Seuraa Päkän joulukalenteria Lastenkirkon YouTube-kanavalla
Tutustu Lastenkirkon palveluihin

Lasten jouluradio verkossa

Lasten jouluradiossa helkkyy koko perheen joulu tuttuina lauluina – taattua joulumieltä jokaiselle isovanhemmista pikku piltteihin. Paljon lasten laulamaa joulumusiikkia.
Kuuntele Lasten Jouluradiota

Värityskuvia verkossa

Kaipaako joulusi lisää väriä? Jouluiset värityskuvat tarjoavat tekemistä pienille ja isoille taiteilijoille.
Lataa jouluiset värityskuvat
Kurkista päivän kalenteriluukkuun

Jaa artikkeli: