Pääsiäistä ei peruta

Pastori Janne Turunen Keskuskirkon alttarilla.

– Ihmisillä on suuri kaipuu kokea jotain elävää, sanoo Kouvolan seurakuntapastori Janne Turunen. Keskuskirkossa järjestetään pääsiäislauantaina 3.4. kaikkia aisteja puhutteleva ehtoollisvaellus.

Kouvolan seurakunnat ovat uskossa vahvat: pääsiäistä ei peruta. Lähdemme polulle ilon salaisuuteen, virpoen voimaa päivään uuteen. Seuraamme Jumalan Poikaa kärsimystiellä, ammentaen rohkeutta voitostaan siellä. Pysähdellen hetkiin pyhiin, toivon näköaloihin hyviin.

Kaikkia aisteja puhutteleva ehtoollisvaellus
Keskuskirkossa

Ihmisillä on suuri kaipuu kokea jotain elävää, ainaisten striimausten keskellä. Kouvolan seurakuntapastori Janne Turunen tuntee tämän tuskan, ja ideoi seurakuntapastori Tuuli Kotisalon kanssa pääsiäislauantai-illaksi kaikkia aisteja puhuttelevan vaelluksen Kouvolan Keskuskirkkoon ja sen lähiympäristöön.

Sisälle tulijoita on vastassa niin elävää tulta kynttilöinä ja tuoksuina, silmiä lepuuttavaa salin hämärää kuin korville chimekellojen helinää. Koko kehossa, sielussa tuntuvaa. – Ihmisten olisi hyvä saada pysähtyä. Kokea olevansa osa jotain suurempaa – yhteisöä, tapahtumaa.

Pääsiäisen ehtoollisvaellus Keskuskirkossa
La 3.4. kello 20-22 Ehtoollisvaellus kirkkosalin rastipisteillä, joissa meditaatio- ja raamatuntekstejä, mahdollisuus myös tuohuksen sytyttämiseen. Vaelluksen päätteeksi on tarjolla ehtoollinen. Tuuli Kotisalo, Janne Turunen ja Mari Lehtinen, chime-kellot. Ei erillistä ilmoittautumista.

Kauneimpia hengellisiä lauluja YouTubessa

Toivon näköaloja kaipaamme me kaikki. Ehkä niitä löydämme Kauneimmista hengellisistä lauluista, joita voi nyt kuunnella Kouvolan seurakuntien YouTubessa. Kanttorien koostamaan pakettiin valikoitui lopulta 12 kappaletta.

Ei helppo valinta. Mukaan haluttiin myös paikallista, Elimäen kanttorin Juha Nurmen kuorolle sovittamia lauluja.
– Toivoa tuovia, pieniä pyhiä hetkiä, listaa tallenteen teknisestä puolesta vastaava Kuusankosken kanttori Risto Eskola.

Entä he, joilla ei ole tähän kaikkeen tarvittavaa tekniikkaa?
– Sitä myös me usein mietimme ja toivomme lähimmäisten auttavan toisiaan. Tässäkin.

Kouvolan seurakuntien pääsiäinen

Jaa artikkeli: