Olipa hyvät häät!

Nelivuotiaan Lennin kolmekymppisten vanhempien, Heidi ja Teemu Tommolan hääpäivä on kaunis muisto kuvineen.

Hääpäivän muistelu tuo lämpimän hymyn Heidi ja Teemu Tommolan huulille. – Sain oman prinsessapäiväni, Heidi huokaa.

Teemun mieleen jäivät tilaisuuden ainutlaatuisuus ja kaiken helppous.
– Hääpäivä täytti odotuksemme, myös yllätyksenä. Kouvolan Sanomat teki meistä etusivun jutun, joka vei monen sukulaisen ja ystävän aamukahvit väärään kurkkuun.

Kun vihkitilan takia osallistujamäärä piti rajoittaa 13:een, juhlittiin häitä vielä elokuussa mökillä isommalla joukolla.

16 VUOTTA SITTEN Valkealassa rippileirillä tutustuneet, 2011 kihlautuneet ja pitkään yhdessä asuneet Heidi ja Teemu kuulivat kyllikseen hääuteluja. Vuosien järjestelyrumba, rahansatsaus ja täydellisten juhlien paine eivät houkuttaneet, mutta maistraattikaan ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Kumpikin kaipasi kirkollista siunausta yhteiselle elämänmatkalle.

Heidin keväällä 2014 bongaama Amorin päivä- ilmoitus alkoi pian Teemustakin tuntua omalta jutulta.

Järjestelyistä vastaava Orilammen Maja varaisi vihkipaikaksi Mäntysaaren kappelin Vuohijärvellä. Valkealan seurakunta toimittaisi paikalle papin ja kanttorin.

Hääparin kontolle jäisi ilmoittautuminen sekä avioliiton esteettömyystodistuksen, hääpukujen ja -kimpun hankkiminen.

TUNTEIKKAAN PÄIVÄN koskettavimpana hetkenä molemmat muistavat kohtaamisen kuvauspaikaksi sovitulla Jokelan myllyllä. Pari oli viettänyt edeltäneen yön omilla tahoillaan. – Näin silloin Heidin ensi kerran morsiuspuvussaan, Teemu paljastaa.

Amorin päivään osallistui kaksi paria, jotka Mäntysaaressa vihki Valkealan kirkkoherra Marko Marttila.

Hetken herkkyys ja jännitys veivät muistikuvat papin puheesta, mutta haitarilla soitettu häämarssi jäi elävänä mieleen. Kuten myös hääristeily Vuohijärvellä, rakkauslukon ripustus Lapinsalmen siltaan ja sen avaimen heitto virtaan.

Hääjuhlaa vietettiin Orilammen Majalla yhdessä, kumpikin pari omissa pöydissä seurueineen.

AVIOLIITTO MERKITSEE ennen kaikkea sitoutumista. Se luo vankan perustan perheelle. Tästä Heidi ja Teemu ovat samaa mieltä.
– Hääpäivässä tärkeintä oli päästä naimisiin ja saada jatkaa aviopuolisoina tätä yhteistä matkaa.

Median luomat paineet vievät usein pohjan ja hohdon itse asialta, Teemu pohtii.

Nykyhäät voivat merkitä myös velanottoa, välirikkoja ja morsiamia hermoromahduksen partaalla. – Mieluummin satsaisin maailmanympärysmatkaan kuin tuhansien eurojen häälainaan, Heidi hymähtää.

Häiden jälkeenkin on elämää. Tommoloiden elämän hääpäivää perusteellisemmin muutti Lennin syntymä neljä vuotta sitten.

Hääpäivä 19.9.2019

Hääpäivänä voi solmia kirkollisen avioliiton yksinkertaisesti, mutta kauniisti. Vihkimisiä järjestetään Kouvolassa puolen tunnin välein klo 17-21 Käpylän, Myllykosken, Valkealan ja Elimäen kirkoissa sekä Kuusankosken seurakuntakeskuksen toimituskappelissa.

Halutessaan vihkipari voi kutsua vihkitilaisuutta seuraamaan sukulaisia ja ystäviä.

Vihkiparilla on mahdollisuus astella alttarille häämarssin tahdissa. Kanttorit ovat valinneet valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari voi valita omansa.

Ilmoittautumiset hääpäivään 12.9.2019 mennessä numeroon 040 522 0672. Lisätietoja: www.kouvolanseurakunnat.fi/haapaiva

 

 

 

Jaa artikkeli: