Ideoita pääsiäisen viettoon taaperoiden kanssa

Lastenohjaajat Katja Savolainen ja Laura Pajari ideoivat asioita, joita voi tehdä yhdessä lasten kanssa kotioloissa.

PÄÄSIÄISTÄ ODOTELLESSA on hyvää aikaa miettiä, kuinka voi ilahduttaa toisia. Voit tehdä videon pääsiäislaulusta tai -tanssista ja lähettää sen vaikka mummolle, kummille tai kaverille. Soita ja kysy kuulumisia tai lähetä viesti. Postia on mukava saada! Mitä, jos askartelet ja lähetät tänä vuonna pääsiäiskortteja? Jos et pääse tapaamaan läheisiäsi, piirrä kuva siitä, mitä kivaa haluat tehdä yhdessä, kun seuraavan kerran tapaatte.

Askartele pääsiäisen muistipeli. Piirrä tukevalle paperille tai pahville pääsiäiseen liittyviä asioita, aina kaksi samanlaista. Leikkaa korteiksi ja pelaa. 

Laita kasvamaan rairuohoa, ohraa tai herneenversoja. 

Piirrä paperille erilaisia pääsiäismunia. Leikkaa jokainen muna kahteen osaan. Piilota toiset puolikkaat. Leikissä pitää löytää omaan pääsiäismunaan sopiva puolikas.

PALMUSUNNUNTAIN puuhiin sopii ratsastusleikit. Tee pihalle keppihepparata ja matkaa kohti Jerusalemia?

KIIRASTORSTAINA voi leipoa leipää tai sämpylöitä. Samalla voi muistella Raamatun kertomusta Jeesuksen ja ystävien viimeisestä yhteisestä ateriasta.

PITKÄPERJANTAI on hyvä päivä metsäretkelle. Metsässä voi kuunnella hiljaisuutta ja sitoa kahdesta kepistä ristin. Voi miettiä, mikä lohduttaa silloin, kun on paha mieli. Metsästä voi myös kerätä materiaalia seuraavien päivien puutarha-askarteluun.

LAUANTAINA voi aloittaa pääsiäispuutarhan rakentamisen kotiin; sisälle, parvekkeelle tai pihalle. Puutarhan voi tehdä luonnonmateriaaleista tai vaikka legoista ja duploista. Hautaluola syntyy pahvilaatikosta, johon leikataan aukko. Kasveina voit käyttää rairuohoa, herneenversoja, metsästä kerättyjä mustikanvarpuja ja oksia. Ulkona voi käyttää kiviä ja hiekkaa; sisällä tyynyjä, kankaita, huonekasveja. Kun puutarha on valmis, askartele sinne iloinen enkeli.

PÄÄSIÄISPÄIVÄNÄ voi päästää mielikuvituksen valloilleen leikkipuutarhassa. Haudalle tulevat ystävät voivat olla nukkeja tai legoukkoja. Ystävät kurkkivat hautaan ja yllättyvät enkelin iloisesta uutisesta. Keksi ja leiki, mitä kaikkea ystävät tekevät, kun ovat ilouutisesta innoissaan.  Kuuntele netistä laulua ”Lensi maahan enkeli”.

Iloisen pääsiäismusiikin tahdissa voi tanssia ja leikkiä enkeliä vaikka huiveja heilutellen. Musastoppi-leikissä musiikki katkaistaan ja enkelien pitää heti pysähtyä paikoilleen. Tanssi jatkuu vasta, kun musiikki jatkuu.

Toisenlaisessa enkelileikissä suurelle paperille piirretään luola, joka esittää tyhjää hautaa. Paperi laitetaan seinälle. Jokainen saa vuorollaan silmät sidottuna lennättää sinitarralla kiinnitettävän paperienkelin mahdollisimman tarkasti haudan suuaukolle.

Pääsiäisenä saa miettiä kaikkia niitä asioita, joista on juuri tällä hetkellä iloinen. Niistä voi kiittää Taivaan Isää.

Jaa artikkeli: