Hengellisyys kuuluu myös Kouvolan Asuntomessuille

Elimäen kirkkoherra Kirsi Hämäläinen (oik.) ja Kouvolan Asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi testaavat Parisuhteen palikoita, joilla on tärkeä rooli 12. heinäkuuta Pioneeripuistossa alkavilla messuilla.

Koti ei ole vain seinät, katto ja lattia, talonrakennusta tai viimeisimmät sisustustrendit. Kodin kuuluisi olla paikka, jossa ihminen saa olla rauhassa ja aidosti oma itsensä. Kodissa usein asuu muitakin, toisilleen tärkeitä ja rakkaita ihmisiä.

Sisäisestä ja ulkoisesta syntyy kodin ilmapiiri, johon kuuluu myös hengellisyys. Kouvolan Asuntomessuilla tätäkään ei unohdeta, sen takaa yhteistyö Kouvolan seurakuntayhtymän kanssa.
–Heti ensikeskusteluissa Elimäen kirkkoherra Kirsi Hämäläisen kanssa nousi ajatus parisuhteesta osana kodin rakennusta, kertoo Kouvolan Asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi, joka pääsi myös konkreettisesti kokeilemaan Parisuhteen palikoita. Niitä ovat muun muassa luottamus, anteeksianto, sanat, teot, ja kaiken yllä rakkaus.
–Arvostan sitä, että saamme seurakuntayhtymän myötä messuille henkistä ja hengellistä puolta. Uskon sen koskettavan tavalla tai toisella kaikkia messuvieraita.

Kaiken pinnallisen rinnalle nykyihminenkin kaipaa jotain syvempää, mahdollisuuksia hiljentymiseen.

Perhe, parisuhde ja koti ovat kirkolle keskeisiä asioita, muistuttaa Kirsi Hämäläinen.

Kirkko paikallisseurakuntineen on jo pitkään ollut vahvasti mukana asuntomessuilla. Siksi, että tahtoo olla osa suomalaisten elämää, olivat he perheellisiä tai yksineläjiä. Myös maailmanmatkaaja kaipaa kotia.
–Kirkko on ihmisiä varten. Se on eri elämänvaiheissa mukana keskusteluavun, diakonian ja perheneuvonnan kautta.

Koteja siunataan. Kodissa on häitä, kasteita, surua. Kristinusko on ollut suomalaiskodeissa jossain muodossa aina.
–Nykyihmiset ovat sen ehkä unohtaneet. Uskonvastaisuuden rinnalla on kuitenkin paljon hengellisyyden kaipuuta.

Ehkä kirkon pitäisi puhua tärkeimmistä asioistaan painokkaammin, Hämäläinen pohtii. Kuten siitä, että kristillisyys voi tuoda rauhan, luoda kodin hengen.

Kirkkoherra iloitsee Pioneeripuistosta historiallisena messualueena, josta on armeijamuistoja ympäri Suomen.
–Koria on Elimäen seurakunnalle tärkeä alue, jossa asuu suurin osa seurakuntalaisista. Olemme kehittäneet seurakuntatyötä hyvässä hengessä kaupungin perhetyön kanssa.

Kouvolan seurakuntayhtymän perheneuvonnan johtaja Sirkka Laine-Haimi muistuttaa talonrakennuksesta haaveilevia siitä, miten vaativa elämänvaihe oman kodin rakennus voi olla, etenkin jos perheessä on pieniä lapsia.
–Niin taloa rakentava kuin kotia ja lapsia hoitava puoliso voi kokea jäävänsä yksin. Liian kireä aikataulukin saattaa näkyä lähisuhteissa. Parisuhdetta ja vanhemmuutta ei voi pakastaa, ja ottaa talon valmistuttua taas tuoreena käyttöön.

Perheneuvoja Leena Varhan mukaan rakentamisvaihe haastaa parisuhdetta talonteon tavoin perustuksista materiaaleihin.
–Kaiken aikaa tarvittaisiin voimia muuhunkin kuin rakentamiseen.

Perheneuvonta varautuu asuntomessuille konkreettisin keinoin. Viiden seurakunnan yhteinen messupiste tarjoaa keskusteluavun ohella liikuteltavia Parisuhteen palikoita.

Perheneuvonnan väki luonnehtii niitä oivaksi ja monipuoliseksi työkaluksi, niin parisuhteen ammattilaiselle kuin messuilla päivystävälle vapaaehtoisellekin.
–Messuvieraita voi palikoilla haastaa pohtimaan ihmissuhteidensa hyvinvointia ja tasapainoa.

Perheneuvojat lupaavat myös kertoa Parisuhteen palikat-mobiilipelistä, jolla voi pelata yhdessä kumppanin kanssa.

KOUVOLAN SEURAKUNNAT MUKANA ASUNTOMESSUILLA
12.7.–11.8.2019 Korian Pioneeripuistossa
Pioneeripuiston messualue on yleisölle avoinna joka päivä kello 10-18, keskiviikkoisin kello 10-21.
Seurakuntien piste sijaitsee Pioneeripuistossa Tallisillan vieressä. Pisteellä on päivystys koko Asuntomessujen ajan. Messukävijän toivottavat tervetulleeksi seurakuntien työntekijät sekä vapaaehtoiset. Nähtävillä Parisuhteen palikat. Mahdollisuus hiljentymiseen.

Parisuhteen palikat   

Kouvolan Asuntomessut 2019

 

 

Jaa artikkeli: