Lapsiperheille apua arkeen

Arkiavusta lapsiperhe saa omalle perheelle yksityistä leikkiaikaa tai lastenhoitoapua, jolloin vanhemmat voivat käydä vaikka kaupassa tai lenkillä.

Kuvassa lapsen käsi jossa värikäs muovinen leluhahmo. Kuvassa lisäksi vielä yhdeksän muuta leluhahmoa sekä muutama värikäs leikkirakennuspalikka.
Seinäjoen seurakunnan Arkiavusta perheet voivat varata puolentoista tunnin ajan, jolloin koko perhe tai lapset voivat tulla leikkimään Kertunlaakson seurakuntakodille.

Arkiavusta lapsiperhe saa omalle perheelle yksityistä leikkiaikaa tai lastenhoitoapua, jolloin vanhemmat voivat käydä vaikka kaupassa tai lenkillä.

Seinäjoen seurakunnan Arkiavusta perheet voivat varata puolentoista tunnin ajan, jolloin koko perhe tai lapset voivat tulla leikkimään Kertunlaakson seurakuntakodille. Aika voi olla perheen omaa kerho- ja leikkiaikaa tai lastenhoitoapua.

– Vanhemmat voivat käydä sillä välin kaupassa, lenkillä tai vaikka lukea kirjaa rauhassa sen aikaa. Vanhemmat saavat toki tulla myös lasten kanssa seurakuntakodille viettämään aikaa ja leikkimään muuhun ympäristöön kuin kotiin. Katsomme aina perhekohtaisesti mitä tehdään, ja mikä on heidän toiveensa, sanoo Seinäjoen seurakunnan lastenohjaaja Mervi Timonen.

Arkiapuun voivat tulla minkä ikäiset lapset tahansa.

– Monien perheiden tukiverkostot ovat eri kaupungeissa tai heillä ei ole esimerkiksi isovanhempia, joilta voisi pyytää apua. Jos ei ole tukiverkostoa ympärillä, niin monien asioiden hoito voi olla haastavaa. Arkiavusta voi myös saada pienen hengähdystauon, jolloin joku muu leikittää lapsia hetken aikaa, lastenohjaaja Päivi Kaunisto sanoo.

Toiminta perheen mukaan

Tammikuussa alkanut kokeilu osoittautui niin suosituksi, että Arkiapua on päätetty jatkaa.

– Arkiapu on lähtenyt loistavasti käyntiin. Tammikuun ajat tulivat heti täyteen ja jatkoa seuraa koko kevään ajan, Timonen kertoo.

Toiminta suunnitellaan aina lasten ja vanhempien toiveista.

– On leikitty, luettu kirjoja, askarreltu, evästelty sekä juteltu ajan kanssa. Ajat on käytetty perheen valitsemalla tavalla. Osa aikuisista on käynyt asioilla ja lapset ovat jääneet Arkiapuun meidän ohjaajien kanssa. Osa aikuisista on hyödyntänyt ajan oman perheen kerhoiluna. Toiminnasta on tullut positiivista palautetta ja sen toivotaan jatkuvan. Meidän ohjaajien näkökulmasta toiminta on ollut erittäin mielekästä ja mukavaa, Timonen jatkaa.

Mukaan matalalla kynnyksellä

Arkiapuun voi ilmoittautua soittamalla ja varaamalla ajan.

– Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ajat ovat tiistaisin kello 13–14.30 tai 15–16.30. Välissä on pieni tauko, jotta ehdimme puhdistamaan tilat sekä lelut siinä välissä. Ajan voi varata matalalla kynnyksellä, eikä tarvitse miettiä onko oma asia tai meno tarpeeksi suuri, Kaunisto painottaa.

Helmikuun arkiapuun ilmoittautuminen on jo alkanut, mutta vapaita aikoja voi vielä kysellä. Maaliskuun ajanvaraus alkaa maanantaina 22. helmikuuta.

Arkiapu lapsiperheille

  • Kertunlaakson seurakuntakodilla tiistaisin 2.2., 9.2., 16.2., 23.2., 9.3., 16.3., 23.3. ja 30.3. kello 13–14.30 tai 15–16.30.
  • Koko aika varattu yhdelle perheelle kerrallaan.
  • Vanhemmat voivat jättää lapset leikkimään lastenohjaajien kanssa tai jäädä myös itse paikalle.
  • Ilmoittautuminen helmikuulle arkipäivisin kello 9–15 ja maaliskuulle 22.2. alkaen arkipäivisin kello 9–15, Päivi Kaunisto 040 688 1523.

Julkaistu Lakeuden Risti -lehden numerossa 1/2021.

Jaa artikkeli: