Pääsiäisnäytelmä etenee jakso kerrallaan

Kirkolliset juhlapäivät ovat muotoutuneet osaksi eurooppalaista kalenteria ja kulttuuria vuosisatojen kuluessa. Pääsiäisen ajan suomalaiset nimitykset ovat pääsääntöisesti muunnoksia vieraista kielistä.

Kirkon rakentaja

Kuokkalan kirkon arkkitehti Jani Jansson kysyy työkseen kysymyksiä niiden puolesta, jotka eivät ole paikalla.

Taisteleva, vahva nainen näyttämöllä

Mooseksen sisar Mirjam oli Jumalan valitsema johtaja ja ensimmäinen naisprofeetta. Päivi Ala-Mutka löytää Luvattu maa -näytelmän roolihahmostaan paljon itseään.

Sini Tiainen, pönttö nro 5

Jyväskylässä hautausmaalla vierailijat pääsevät halutessaan mukaan lintubongaukseen. Linnunpönttöjen kunnostuksen ja uusimisen yhteydessä pöntöt numeroitiin ja tulevana keväänä aloitetaan pesintäseuranta.

Terapeutti käyttää hevosvoimaa

Hevonen soveltuu terapiatyöhön, koska se aistii ja peilaa käytöksellään ihmisen tunnemaailmaa. Ratsastusterapiasta saadaan parhaimmillaan merkittäviä ja mitattavia hyötyjä arkeen.

Universumi kutsuu, yläkaupunki kuulee

Yläkaupungin Yö -tapahtuman tuore toiminnanjohtaja Marko Kainulainen valmentaa koripallojoukkuetta ja haluaa olla työssäänkin helposti lähestyttävä joukkuepelaaja.

Pohdintaa houreisissa unissa

Hengelliset kysymykset nousevat pääosaan suuressa oopperaproduktiossa. Jyväskylän Ooppera toteuttaa Viimeiset kiusaukset esitys­kaudella 2022 yhteistyössä Jyväskylän seura­kunnan kanssa.

Ulkona tuulettuu

Lapsia alati vaihtuvat talvikelit eivät harmita. Heistä pallopelit ja hippa ovat vain hauskempia, kun on liukasta ja märkää.