Lapset testasivat suosittuja lautapelejä

Kolme lasten lautapeliä: Etsi ja löydä! Safariseikkailu, Muumilaakson puuhapolku ja Hungry Hugo.

Hämeenlinnan Poltinahon päiväkerholaiset sekä Anttilankadun iltapäiväkodin koululaiset pääsivät testaamaan
lasten uusia lautapelejä.

Testattavana olivat Safariseikkailu, Muumilaakson puuhapolku sekä Hungry Hugo. Nämä pelit ovat selviytyneet finalisteiksi Vuoden Peli 2020 -kilpailussa lastenpelien sarjassa. Hungry Hugon ikäsuositus on 6+ ja siksi sen testaaminen jätettiin isompien kerhoon. Kahdessa muussa pelissä ikäsuositus on 4+.

Päiväkerholaiset testasivat Safariseikkailua sekä Muumilaakson puuhapolkua

Safariseikkailua oli pelaamassa yksi aikuinen sekä 3-, 4- ja 5-vuotiaat lapset. Peli oli kiva ja nopeatempoinen eikä siinä päässyt kyllästymään. Lapset jaksoivat pelata peliä kolme kertaa peräkkäin. Aikuisenkin mielestä peli oli viihdyttävä ja ohjeet olivat helppotajuiset. Poltinaholla peliä helpotettiin siten, että lapset etsivät vain yhtä eläintä kahden eläimen sijasta. Peli sopii monen ikäisille lapsille ja sen vaikeustaso on muunneltavissa. Lämmin suositus siis Safariseikkailulle!

Sama porukka kokeili myös Muumilaakson puuhapolku -peliä. Muumien suosio on edelleen suuri ja lapset valitsivat innoissaan, mitä muumi-hahmoja he haluavat pelissä olla. Lapset myös tekivät mielellään pelin tehtäviä, kuten kuperkeikkoja, kymmeneen laskemista ja värien bongausta. Jos pelissä tuli Haisulin kuva, piti tehtävä tehdä nurinkurisesti. Tämä
tuotti vaikeuksia lapsille.

Muumien puuhapolku on pitkäkestoinen peli ja vaatii aikuisen mukanaoloa, sillä peli vaatii lukutaitoa. Kaikki lapset eivät oikein jaksaneet pelata tätä peliä loppuun saakka.

Päiväkerhon lapset pelasivat molempia pelejä mielellään, mutta Safariseikkailu oli helpompi sekä nopeampi pelata. Safariseikkailua lapset pystyvät pelaamaan myös keskenään.

Koululaisten arvioita peleistä

Iltapäiväkodin koululaisten mielestä Muumilaakson puuhapolku oli sekä kivan näköinen että muutenkin mukava peli. Peliä oli lasten mielestä helppo pelata ja sitä voisi pelata uudestaankin. Myös pelissä tehtävät temput olivat hauskoja. Osa lapsista oli sitä mieltä, että peli ei kuitenkaan ollut mielen-kiintoinen eikä jännittäväkään.

Hungry Hugo -pelissä sekä pelin rakentaminen että sen pelaaminen oli helppoa ja kivaa. “Haluan pelata uudestaan!”, huudahti eräs lapsista pelin jälkeen. “Mua ei haittaa pelata tota, koska meillä on kotonakin puutarha.”, totesi puolestaan toinen.

Safariseikkailu oli koululaisraadin mielestä myös tosi hyvä peli. Eläinten saaminen oli kivaa ja peliä olisi voinut jatkaa pidempäänkin. Peli oli lyhyt ja siksi mukava pelata uudelleenkin. Raadin mielestä tämä oli söpö peli, joka saisi 5-vuotiailta varmaan 5/5 pistettä.

Koululaisraadin mieleisin peli oli Hungry Hugo. Raati kuitenkin arveli, että nuoremmat pelaajat voisivat pitää enemmän kahdesta muusta pelistä.

Kuvat:
Etsi ja löydä! Safariseikkailu – Tactic Games Oy
Muumilaakson Puuhapolku – Martinex Oy
Hungry Hugo – Hirmuinen Hugo – Amo Oy

Jaa artikkeli: