Medialähetys Sanansaattajien uusi toiminnanjohtaja on Arto Antturi

Kuvassa Arto Antturi, Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtaja

Arto Antturi aloitti syyskuun alussa Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajana. Kirkkomme Lähetys haastatteli häntä uuden tehtävän alussa.

Olet hiljattain aloittanut uudessa tehtävässä Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajana. Kuka olet, ja mistä tulet tähän tehtävään?

Olen 59-vuotias helsinkiläinen pappi, kirkolliskokousedustaja, kolmen aikuisen tyttären isä, kahden lapsen isoisä. Vaimoni Tiina toimii Suomen World Visionin toiminnanjohtajana. Olen toiminut koko 2000-luvun seurakuntapappina Helsingissä, viimeksi Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherrana. Sain pappisvihkimyksen ulkosuomalaistyöhön Dubliniin 37-vuotiaana vuonna 1998. Aiemmin samana vuonna olimme perheenä liittyneet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseniksi.

Mitä työhösi kuuluu? Mikä työssäsi innostaa eniten? Mikä siinä on haastavinta?

Minut on kutsuttu palvelemaan Sansan asiantuntevaa ja työlle sitoutunutta henkilöstöä niin, että he onnistuvat toteuttamaan järjestön perustehtävää, evankeliumin levittämistä median avulla. Olen innostunut siitä, että saan olla saattamassa Sanaa. Uskon evankeliumin kokonaisvaltaisesti muuttavaan voimaan. Haastavinta on näin alussa tutustua kaikkiin työalueisiin ja niiden erityispiirteisiin. Myös henkilöstöasiat vievät jonkin verran aikaa, kun samaan aikaan luomme uutta strategiaa ja uudistamme organisaatiota.

Kirkolla on kaikkiaan seitsemän virallista lähetysjärjestöä, joiden kanssa kirkko on sopinut ns. perussopimuksen. Mitä erityislaatuista omassa järjestössäsi ja sen työssä on verrattuna muihin?

Sansa on medialähetysjärjestö. Se on tarkoittanut evankeliumin levittämistä aluksi radion, sittemmin television ja nyt enenevässä määrin erilaisten netti- ja mobiilialustojen kautta. Emme lähetä suomalaisia lähettejä tekemään tätä työtä, vaan tuemme kansainvälisten kumppanien välityksellä paikallisia kristittyjä, jotka puhuvat omaa kieltään omalle kansalleen ymmärrettävällä tavalla.

Mobiilin käyttöä juna-asemalla Aasiassa.
Mobiili toimii missä vain, juna-asemallakin. Kuva Ilkka Kastepohja.

Mistä haet työhösi intoa ja virkistystä? Mitä lukijat eivät ehkä sinusta tiedä?

Minut tunteville ei tule yllätyksenä, että vastaus on golf. Kun pääsen vihreille niityille, tunnen olevani lähes paratiisissa. Golfissa seuraava lyönti on aina se kaikkein tärkein. Keskityn siihen, mikä on edessä. Virheistä sakotetaan, mutta niitä ei pidä jäädä märehtimään. Suosittelen lajia meditatiivisena ja hengellisenä kokemuksena.


Ensi viikolla Arto Antturi kirjoitus Medialähetys Sanansaattajasta kirkon yhteisen mission toteuttajana.

Jaa artikkeli: