Valon ja yhteyden tuoja

Kynttilällä on merkittävä rooli kirkon tilaisuuksissa: se kuvastaa Kristuksen valoa, lämpöä, yhteyttä ja rukousta. Ei ole yhdentekevää, miten se sytytetään ja sammutetaan.

Tanssia herkistymisen äärellä

Keveys ja liikutetuksi tulemisen kokemus ovat kiehtoneet jyväskyläläislähtöistä tanssija-koreografi Sebastian López-Lehtoa jo useamman vuoden. Näitä teemoja hän käsittelee myös pääsiäisen aikaan Kuokkalan kirkossa esitettävässä Light-tanssiteoksessaan.

Suurten mäntyjen suojassa

Lastenohjaaja Marika Saarela ei jäänyt harmittelemaan, kun korona sulki kerhotilat keväällä 2020. Hän vei perhekerhon ulos.

Vuosi peilin edessä

Oletko hyvä kansalainen? Se päätellään nykyään yhä useammin ulkoisista piirteistäsi.

Olet mitä kuuntelet

Musiikkimaku kehittyy vahvimmin teini-iässä. Sen muodostumiseen vaikuttavat eniten lähiympäristössä kuultu musiikki ja kuuntelijan persoonallisuus.

Säveliä sairauden keskelle

Ruudun äärellä vietetty aika toi Terhi Hassisen mieleen idean uudenlaisesta muskarista. Siihen voivat osallistua lapset, jotka eivät sairauden vuoksi voi osallistua muskareihin paikan päällä.

Taulumäellä 30 vuoden jälkeen

Sebastian Bachin teokset ovat olleet mestaripianisti Risto Laurialan ohjelmistossa jo pitkään, mutta Chopinin balladeissa on osa, jota hän ei ole aiemmin esittänyt.

Pala sielua

8-vuotiaana Susa Pukema alkoi kertoilla päiväkirjalleen koulun tapahtumista ja isosiskoksi tulemisesta. Nykyään hänen henkilökohtaisimmat tunteensa kuulee vain päiväkirja.