Ruokakassista apua arkeen

Jyväskylän seurakunta jakaa Arjen eväät -kasseja vähävaraisille ja niitä muuten tarvitseville.

Ruoka-avun tarve on kasvanut koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa. Huoli ja epävarmuus toimeentulosta näkyy monissa perheissä.

Jyväskylän seurakunta on aloittanut Arjen eväät -ruokakassien toimittamisen vähävaraisille ja niitä muuten tarvitseville. Kassia tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään, jonka kanssa keskustellaan avun tarpeesta.

– Arjen eväät on tarkoitettu ensisijaisesti heille, joilla on taloudellisesti tiukkaa ja jotka eivät saa apua muualta, diakonian asiantuntija Kirsi Lepoaho kertoo.

Arjen eväät -ruokakassi sisältää nimensä mukaisesti arjen peruseväitä kuten kananmunia, ruisleipää, näkkileipää, levitettä, leikkelettä, kurkkua, kahvia, maitoa ja hedelmiä. Lapsiperheitä varten kassissa on lisäksi kaakaota, vohvelia ja ylimääräinen annos maitoa.

Arjen eväisiin voidaan tilanteen mukaan lisätä myös valmiita ruoka-annoksia, joita tehdään seurakunnan emäntäpalvelussa. Ruoka-annokset on tarkoitettu vähävaraisille, karanteenissa oleville sekä riskiryhmään kuuluville, jotka eivät saa apua muualta.

Ruokakassin voi hakea diakoniatyöntekijöiden vastaanotolta ajanvarauksella. Tarvittaessa ruokakassi toimitetaan suoraan kotiovelle lähikontaktia välttäen.

Arjen eväät -ruokakassi on tilapäinen apu. Mikäli ruoka-avulle on enemmän tarvetta, erilaisia vaihtoehtoja voidaan kartoittaa yhdessä diakoniatyöntekijän kanssa.

Erilaisen avun tarve on lisääntynyt koronaepidemian vuoksi. Se on saanut myös monet eri tahot antamaan apua niille, joita poikkeusolot koskettavat eniten. Muun muassa Jyväskylän Laajavuoren Rotary club lahjoitti seurakunnan ruokakasseja varten 1 500 euroa. Lahjoituksia on tullut myös kauppiailta.

– Jokainen lahjoitus otetaan kiitollisuudella vastaan, olipa tarjottu apu millaista tahansa. Jos joku ottaa yhteyttä, mietimme yhdessä, mihin varoja tai muita lahjoituksia voisi käyttää, Kirsi Lepoaho kertoo.

– Seurakunnan diakoniatyöllä on vahvaa osaamista avun antamisessa. Seurakunnan kanavien kautta apu menee varmasti perille, Lepoaho sanoo.

Mahdollisista lahjoituksista voi olla yhteydessä Jyväskylän seurakunnan diakonian asiantuntijaan Kirsi Lepoahoon, etunimi.sukunimi[at]evl.fi tai 050 521 5416.
Jaa artikkeli: