Taivaan isän tuella

Kouvolan diakoniatyön vapaaehtoisista vastaavalla diakonilla, Tiia Rantasella on hyviä uutisia. Huhtikuussa alkaa ulkoiluystäväkoulutus, johon tervetulleita ovat niin ihmiset kuin eläinystävätkin. Martti Ylätupa ja kolmevuotias shetlanninlammaskoira Moona ovat jo koulutuksen käyneitä, kokeneita ulkoiluystäviä.

Mitä kirkko olisi ilman vapaaehtoisiaan!

– Meitä saa tulla nykäisemään hihasta Ystävän Kammarilla, kehottavat Kammarin vapaaehtoinen Airi Majuri ja Kouvolan seurakunnan diakoni Kirsi Hypén-Melander. Kouvolan diakonian pyörittämä Ystävän Kammari kokoontuu Hansakeskuksen Ikäasemalla keskiviikkoisin.

Lähimmäisyyttä ja pientä kapinaa – Diakonia.Nyt.

Diakonia. Nyt. on tasokas kirja. Odotin sitä kovasti etukäteismarkkinoinnin perusteella. Odotukseni oli, että nyt saamme käyttöömme seurakunnan diakoniaa laajasti avaavan uutuuden. Ensimmäinen reaktioni oli pieni pettymys. Kirjassa rajattiin aiheen käsittely ammattilaisten toiminnan tutkimiseen, ei siis sittenkään diakonisen seurakunnan luotaamiseen. Kirjan luettuni tajusin, että kyseinen rajaus on erittäin onnistunut. Kirjasta tuli jäntevä ammattilaisten näkökulmaa valottava ja moneen kohtaan myös kantaa ottava opus.