Nuorille suunnattu keskusteluapulaajeni verkkoon

Jyväskylän seurakunnan Walk in -terapiassa asiakkaita ottavat vastaan alan opiskelijat.

Nuoret pääsevät ilman ajanvarausta toimivaan maksuttomaan Walk in -terapiaan nyt myös verkossa. Kolmen vartin videokeskustelussa pyritään helpottamaan nuoren tilannetta ja miettimään ratkaisua ongelmiin.

Kasvokkaista Walk in -terapiaa on edelleen tarjolla Jyväskylässä maanantaisin.

– Nuoret puhuvat parisuhteistaan, mielenterveyshaasteista, jaksamisesta ja hyvin monenlaisista haasteista, kertoo kasvokkaista terapiaa Jyväskylässä koordinoiva perheneuvoja Juho Puhto.

Hän on myös itse toiminut palvelussa terapeuttina ja kokenut sen merkityksellisenä.

– Palautteen mukaan moni kokee saavansa apua tapaamisessa. On innostavaa, miten paljon voi tapahtua 45 minuutin aikana, Puhto toteaa.

Osalla haasteet ovat hyvin monitahoisia ja tarkoitus ei ole ratkaista niitä yhden istunnon aikana. Nuoret saavat kuitenkin palvelusta tukea odottaessaan pääsyä esimerkiksi pitkäkestoiseen psykoterapiaan.

Jyväskylässä terapeutteina toimivat pääosin alan opiskelijat vapaaehtoispohjalta. Puhdon mukaan nuoret ovat vähitellen löytämässä palvelun ja asiakasmäärät ovat kasvussa.

Verkossa noudatetaan samoja periaatteita kuin kasvokkaisessa Walk in -terapiassa. Lähetteitä ei tarvita ja asioida voi halutessaan nimettömänä. Videota ei tallenneta ja terapeutti tekee muistiinpanoja vain työskentelyn ajaksi.

Terapeutteina toimivat koulutetut terapeutit tai alan opiskelijat. Keskustelemaan voi hakeutua uudestaan, mutta samalle terapeutille ei voi varata aikaa.

Tiesitkö?

– Walk in -terapian verkkopalveluun pääsee Nuortenlinkin nettisivulla (nuortenlinkki.fi/mista-apua/walkinterapia) näkyvän Tule juttelemaan -chat-ikkunan kautta. 
– Keskusteluapua on tarjolla tiistaisin kello 17–19.
– Kasvokkaista Walk in -terapiaa on tarjolla maanantaisin kello 16–20 Perheasiain neuvottelukeskuksessa osoitteessa Kilpisenkatu 4.
Jaa artikkeli: