Lukio on askel itsenäisempään elämään

Tuuli Smolanderin arjen täyttävät koulu ja harrastukset. Perhe ja kaverit ovat tärkeitä. Kotona asuvat myös isä, äiti, 13-vuotias pikkusisko sekä Mauno-kissa.

Olen Tuuli Smolander, 17-vuotias lukiolainen Jyväskylän Huhtasuolta.
Ensimmäinen vuosi Schildtin lukiossa alkaa olla loppusuoralla. Kaikista kouluaineista löytyy jotakin mielenkiintoista, mutta toiset miellyttävät enemmän. Tykkään erityisesti kielistä ja psykologiasta, mutta matematiikan kanssa joudun jonkin verran taistelemaan ennen kokeita. Voihan olla, että mieluisat aineet tuntuvat helpommilta. Parasta koulussa ovat kaverit ja uudet ihmiset.

Kilpaurheilu vaatii sitoutumista

Käyn aktiivisesti kuntosalilla. Harrastan myös cheerleadingia. Se on aika vaativaa joukkueurheilua, jossa myös kilpaillaan. Mukana on rytmistä liikkumista, nostoja, hyppyjä ja akrobatiaa. Meidän joukkue on pärjännyt kisoissa aika hyvin, pari voittoakin on tullut. Vielä viime vuonna kilpailin aikuisten SM-tason joukkueessa.

Kilpaurheilu vaatii sitoutumista ja vie paljon aikaa. Syksyllä päätin pitää taukoa kilpailemisesta. Nyt olen alkanut treenata SM-tasolta lopettaneiden joukkueessa kerran viikossa. Lisäksi valmennan itse kahta nuorten tyttöjen joukkuetta.

Kaverit tuovat iloa elämään

Kaverit ovat tärkeitä. He välittävät oikeasti ja tuovat iloa elämään. Koululta ja harrastuksilta jäävän vapaa-ajan vietän rennosti perheen ja kavereiden kanssa.
Välillä tulee vastoinkäymisiä, jotka harmittavat. Joskus tulee stressattua vähän turhastakin. Olen kuitenkin iloinen ihminen, enkä hirveästi ole allapäin. Onnistumiset palkitsevat ja tuovat hyvän fiiliksen.
Riparista ja ajasta isosena jäi mukavat muistot. Opin antamaan enemmän itsestäni ja suuntautumaan ulospäin. Meillä oli tosi mukava porukka.

Haluaisin jo muuttaa omilleni

Seuraava iso askel olisi muuttaa omilleni. Se saattaa olla ajankohtaista ensi vuonna. Ajattelen, että jo pärjäisin. Lukioon siirtyminen opetti itsenäisyyttä, kun piti ottaa enemmän vastuuta koulusta. Lukion jälkeen haluaisin yliopistoon opiskelemaan psykologiaa tai oikeustieteitä.
Kohta on kesä. Olen hakenut ahkerasti kesätöitä. Osalla kavereista on jo ajokortti, joten skootteri saattaa välillä vaihtua autoon. Road-trip johonkin päin Suomea olisi kiva.

Jaa artikkeli: