Kummin kanssa touhua riittää

Reetta Suonpää, 22, tapaa kummilastaan Sisu Väyrystä, 3, viikoittain ”kummitunnilla”. Suonpää haluaa kannustaa muita kummeja viettämään aikaa omien kummilastensa kanssa.

Jyväskyläläinen Reetta Suonpää, 22, on esimerkillinen kummi. Hän tapaa kummilastaan, kolmevuotiasta Sisua joka maanantai. Kummitäti ottaa Laukaassa perheensä kanssa asustelevan kummipojan hoitoonsa sillä aikaa, kun tämän vanhemmat pitävät partiota Huhtasuolla.

– Kun Sisun äiti ja isä ryhtyivät vetämään partioryhmää, ehdotin, että voin hoitaa Sisua ja se jäi sitten tavaksi, Suonpää iloitsee.

– Me käymme pulkkamäessä, puistossa, kirjastossa ja jätskillä. Mitä nyt milloinkin keksitään.

Tällä kertaa pakkasta on sen verran, että kummitäti on päättänyt pysyä Sisun kanssa sisätiloissa. Ajanviettopaikaksi valikoituu Huhtasuon ostarilla sijaitseva kirjasto.

Päästessään sisätiloihin Sisu riisuu kiireen vilkkaa kahisevan toppahaalarinsa kummitädin pienellä avustuksella ja syöksyy lastenosaston kirjahyllyn pariin valitsemaan kiinnostavaa lukemista.

Kirjahyllystä valikoituu luettavaksi Ryhmä Hau -lastenkirja. Kun kummitäti alkaa lukea ääneen, tomeran pikkumiehen hymy ja touhukkuus ovat yhtäkkiä poissa ja hän vakavoituu. Sisu on niin keskittynyt, että hän vain tapittaa hiirenhiljaa, kuin lumoutuneena, kirjan sivuja.

– Missä on pupu, kummitäti kysyy.

– Tuolla, Sisu näyttää sormellaan jänöjussia.

Reetta Suonpää kertoo, että kummituntia on vietetty jo kahden vuoden ajan, siitä lähtien, kun Sisu oli vuoden ikäinen.

Suonpää haluaa kannustaa muita kummeja viettämään aikaa omien kummilasten kanssa. Ei tarvitse ottaa paineita siitä, että pitäisi keksiä jotakin erityistä tekemistä – lapselle tärkeintä on läsnäolo ja aikuisen antama aika.

– On hieno tunne, kun on niin tärkeä lapselle. Hän näyttää sen kyllä selvästi. Ja tietysti se on luottamuksenosoitus myös vanhemmilta tämä kummius, Suonpää sanoo.

Kummitätinä Suonpää on tietoisesti panostanut siihen, että näkee Sisua tarpeeksi usein. He tapaavatkin toisiaan vähintään kerran viikossa.

– Viime viikonloppuna me olimme partioretkellä yhdessä. Siitä tietää, että olemme tosi läheisiä, kun Sisu uskaltaa myös kiukutella minulle.

Kummiudessa yllätti se, miten nopeasti lapsesta tuli tärkeä ja kiintymys muodostui.

– Lapsi näyttää kyllä hymyllä, että on kiva nähdä. Se palkitsee. Tosi kiva hänen kanssaan on olla ja leikkiä, Suonpää myhäilee.

Pieni ei vain vaadi, vaan myös antaa paljon hyvää mieltä ja iloa. Sisu kutsuu Reetta-kummitätiä Lepaksi, koska r-kirjain tuottaa vielä hitusen hankaluuksia.

Tiesitkö? Kummin kaa
Kummi ja kummilapsi pääsevät yhdellä lastenlipulla seuraamaan Futsal-liigan ottelua KaDy-Ilves. 
Ottelu pelataan Monitoimitalolla lauantaina 27.1. kello 13.30. Otteluisäntänä Henki&elämä. 
Väliajalla ohjelmaa ja kotiin viemisiksi kummeille ja kummilapsille yllätyskassit.
Jaa artikkeli: