Kokki soittaa kitaraa

Jaakko Manninen kuuntelee vapaa-aikanaan musiikkia ja soittaa kitaraa eri kokoonpanoissa. Haaveissa on perustaa oma bändi.

Olen Jaakko Manninen, 29-vuotias kokki. Ostin juuri elämäni ensimmäisen oman asunnon Jyväskylän Pupuhuhdasta. Jaan kotini käärmeen, liskon ja kissan kanssa. Bagu on leopardigekko, joka on ollut minulla 13 vuotta. Se pääsee jaloittelemaan terraariostaan joka päivä. Bella-kissa täyttää kohta vuoden.

Olen aina tykännyt matelijoista, ja ostin Kyöstin kaverilta muutama vuosi sitten. Kyösti on vähän yli kaksimetrinen kuningasboa. Kyösti luo nahkansa suurin piirtein joka toinen kuukausi. Annan sille kerran kuukaudessa pakasteesta sulatetun rotan ruuaksi.

Kyösti ei ole purrut minua kertaakaan. Kesällä kävin Kyöstin kanssa lähikaupassa. Se lepäsi rauhassa kiepillä kaulan ympärillä. Moni katseli pitkään, ja lapset kerääntyivät ihmettelemään isoa käärmettä.

Minulla on huikeat työkaverit.

Olen viihtynyt nykyisessä työpaikassani kohta kolme vuotta, ja osaan nämä hommat hyvin. Minulla on huikeat työkaverit ja kokiksi aivan ihanteelliset työajat, koska teen pääsääntöisesti päivätyötä. Välillä on raskastakin, koska kiire kuormittaa sekä fyysisesti että henkisesti. Kiirettä taitaa pitää nykyisin jokaisessa työpaikassa, mutta onneksi pääsen jonkin verran vaikuttamaan työhöni. Tämä on minun juttuni juuri nyt. Palkka tosin saisi olla parempi.

Mielestäni maailman paras bändi on Guns N’ Roses. Kuuntelen aktiivisesti musiikkia ja soitan itse kitaraa. Olen soittanut nuoresta asti rokkia ja heviä erilaisissa kokoonpanoissa. Nyt en ole vakituisesti bändissä, koska se vaatii isoa sitoutumista. Olisi tosi kova juttu saada soittamalla ainakin osa toimeentulosta. Bändiä varten pitää löytää oikeat tyypit oikeaan aikaan.
Iso osa kavereistani on muusikoita.

Hyvät ystävät voi laskea kahden käden sormilla. Tunnen suurimman osan kavereistani jo Saukkolan Sarvenperän ala-asteelta. Perhe, ystävät ja terveys ovat maailman kolme tärkeintä asiaa.

Sisko sai ensimmäisen lapsensa viisi vuotta sitten. Tuntui isolta asialta päästä enoksi, ja siskon lapset ovat minulle todella tärkeitä. Itse haluan toistaiseksi ylläpitää illuusiota vapaudesta enkä siksi suunnittele tässä vaiheessa omaa perhettä.

Jaa artikkeli: