Jyväskylän tapahtumissa riittää valinnanvaraa

Kaupungissamme järjestetään vuosittain noin 5 000 erilaista tapahtumaa. Tapahtumakaupunki Jyväskylän markkinointipäällikkö Jaana Ruponen odottaa jälleen vilkasta ja monipuolista kesää.

Mitä kaikkea työhösi markkinointipäällikkönä kuuluu?
Olen tapahtumien ja kongressien tapahtumajärjestäjien tukena. Pidän heihin yhteyttä, hankin uusia tapahtumia ja markkinoin Jyväskylää tapahtumakaupunkina.

Kuinka monta tapahtumaa kaupungissamme järjestetään vuosittain?
Jyväskylässä järjestetään erikokoisia tapahtumia, pop-up -tapahtumista suuria massoja liikuttaviin kansainvälisiin tapahtumiin vuosittain noin 5 000.

Jakaantuvatko tapahtumat tasaisesti vuoden ympäri?
Loppukeväästä syyskuulle on ehdottomasti aktiivisinta aikaa.

Miltä näyttää kesän tapahtumatarjonta?
Tulossa on taas kerran vilkas tapahtumakesä. Vakiintuneiden suurtapahtumien (Neste Ralli, SuomiPop, Jyväskylän Kesä, Finlandia Marathon ja Valon kaupunki) lisäksi on myös uusia tapahtumia, kuten Rock in the City -festari, ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailu, Motonet yleisurheilun GP-kisat ja Wine Garden.

Mihin perustuu Jyväskylän veto voima tapahtumajärjestäjänä?
Olemme keskellä Suomea ja tänne on helppo tulla. Tapahtumien järjestäminen on joustavaa, lupien saanti nopeaa ja tapahtumapaikat ovat hyvässä kunnossa. Kaupunkimme on vireä ja nuorekas opiskelijakaupunki, jonka asukkaat ovat aktiivisia tapahtumissa kävijöitä.

Mikä on mielestäsi merkittävin kaupunkimme kesätapahtuma?
Neste Ralli on kansainvälisesti merkittävä rallin MM-osakilpailu, joka tuo Jyväskylälle näkyvyyttä ympäri maailman. Yleisö pääsee Paviljongin huoltoalueella näkemään huippukuskeja ja -autoja myös lähietäisyydeltä. Harjun erikoiskokeet tuovat rallin keskelle kaupunkia.

Minkä toisen merkittävän tapahtuman haluaisit nostaa esiin?
Jyväskylä Kesä on kaupunkifestivaalien kantaemo ja Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty monitaidefestivaali. Se tarjoaa heinäkuisen viikon ajan tanssia ja teatteria, konsertteja, klubikeikkoja, kevyen musiikin festaritunnelmaa sekä puheohjelmaa. Tapahtuma ei ole pitkästä iästään huolimatta jämähtänyt paikoilleen. Puistojuhlat tuovat Lounaispuiston iltaan hyviä esiintyjiä ja myös herkkuja.

Mikä tapahtuma kerää eniten yleisöä?
Neste Ralli on ehdottomasti suurin tapahtuma.

Onko tapahtumia tiedossa tänä vuonna enemmän vai vähemmän kuin yleensä?
Tapahtumamäärältään tämä vuosi on normaalia hieman vilkkaampi. Odotukset ovat korkealla ja tapahtumajärjestäjät tietysti toivovat suuria yleisömääriä, ja yleisö odottaa elämyksiä.

Onko joku paikka Jyväskylässä erityisen suosittu tapahtumapaikka?
Jyväskylä on täynnä hyviä tapahtumapaikkoja kävelyetäisyydellä. Lutakonaukio järvimaisemineen on suosituin tapahtumapaikka erityisesti suurtapahtumille. Vieressä sijaitsevat Paviljongin rakennukset voidaan tarvittaessa myös yhdistää mukaan. Lounaispuisto on myös erittäin suosittu paikka, samoin Kävelykatu.

Millaisen tapahtuman haluaisit vielä nähdä Jyväskylässä?
Jyväskylässä on jo nyt paljon hienoja tapahtumia, mutta olisi mielenkiintoista saada tänne uusi talviaikaan sijoittuva tapahtuma.

Miltä Jyväskylän majoitus kapasiteetti vaikuttaa?
Olemme saaneet suurten hotellien lisäksi useita pienempiä majoitusvaihtoehtoja viime vuosina Jyväskylään. Hotellihuoneita on 1 500, joista löytyy reilut 3 000 vuodetta. Uusia hostelleja on avattu viime vuosina useita, niissä huoneita on 120.

Miten vietät kesälomaa?
Lepäillen ja luonnosta nauttien. Varmaan tulee käytyä aika monessa tapahtumassakin.

Keksitkö mitään hullunkurista tapahtumaa, jolla Jyväskylä voisi tulla tunnetuksi?
Jyväskylän Kesän yhteydessä järjestetään Neulefestarit kaikille neulomisesta kiinnostuneille. Silloin saattaa nähdä Jyväskylän kaduilla ja puistoissa neulovia naisia ja myös miehiä.

Jaa artikkeli: