Jouluradio soi iloa, toivoa ja uskoa

Jouluradio tarjoaa tuoreen kattauksen joulumusiikkia jokaiseen makuun. Kanavaperheeseen kuuluu jo kymmenen asemaa.

15-vuotista juhlavuottaan viettävä Jouluradio on kasvanut jo lähes koko maan kattavaksi, pelkästään joulumusiikkiin keskittyväksi kanavaksi. Jouluradio on toiminnan rahoittamisesta vastaavien parinkymmenen evankelis-luterilaisen seurakunnan joululahja kuuntelijoille.

– Jouluradio on kuin lanttu- tai porkkanalaatikko. Se kuuluu olennaisena osana monien suomalaisten joulunviettoon, sanoo Jouluradion musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää.

Jouluradio on monipuolinen ja laadukas kattaus erilaista joulumusiikkia. Kanavaperheeseen kuuluu jo kymmenen asemaa, joista jokainen edustaa erilaista musiikkityyliä. Kanavilta löytyy rauhallista ja rivakkaa tempoa, haikeaa ja rytmikästä tunnelmaa sekä vanhoja ja uusia sävelmiä niin kotimaisilla kuin vierailla kielillä.

Harjunpään tavoitteena on ollut viedä Jouluradiota entistä kuuntelijaystävällisempään suuntaan.

– Ihmiset kuuntelevat Jouluradiota hyvin eri pituisia aikoja, joten tarjonnan on oltava joka vartilla laadukasta ja mahdollisimman monipuolista.

Valmistelu alkaa hyvissä ajoin

Jouluradion valmistelu aloitetaan joka vuosi hyvissä ajoin alkuvuodesta. Keväällä musiikkipäälliköksi valittu Harjunpää pääsi ensi töikseen kuuntelemaan noin pari tuhatta joululaulua, joista rakentui tuore kattaus hyvää joulumusiikkia. Herkullisimmat joululaulut valittiin Jouluradioon.

– Olemme pyrkineet keräämään eri vuosikymmenten ja eri genrejen (tyylilajien) laadukkaimmat ja kirkkaimmat joululaulut kuuntelijoiden iloksi. Tavoitteena on, että joululauluissa soisi ilo, toivo ja usko.

Jouluradion tekeminen on ollut parikymmentä vuotta Novan musiikkipäällikkönä toimineen Harjunpään haaveissa jo pitkään.

– Olen aina rakastanut joulumusiikkia. Se on loputon aarrearkku eri genrejä, hän toteaa.

Joululauluilla on suomalaisessa joulussa vahva perinne. Joululaulut yhdistävät monia eri sukupolvia.

– Siinä on jotakin viehättävää ja arvokasta.

Joululauluihin ei kyllästy

Vaikka Harjunpää on kuunnellut joululauluja keväästä asti, joululauluihin hän ei ole silti kyllästynyt: Jouluradio on aina mukava avata.
Harjunpään joulu koostuu sekä reippaasta ja rockhenkisestä amerikkalaisesta joulumusiikista että klassikoista.

– Lähempänä joulua haluan hiljentyä joulun viettoon perinteisemmän joulumusiikin myötä. Omia suosikkejani ovat Sibeliuksen En etsi valtaa, loistoa ja Schubertin Ave Maria.

Jouluradio

  • Aloitti toimintansa 2003
  • Yhteistyössä mukana 18 seurakuntaa ympäri Suomea
  • Viime vuonna ennätykselliset 713 000 kuuntelijaa viikossa
  • Tänä jouluna kaksi uutta asemaa: RnB Christmas ja Happy Holidays!
  • Jouluradio on myös suosittu verkkomedia
Jaa artikkeli: