Ympäristökasvatus vahvistaa rippikoululaisten luontosuhdetta

Nuoret ovat yhä kiinnostuneempia ympäristönsuojelusta, ja siihen liittyvät teemat nousevat esiin myös rippileireillä.

KOUVOLAN seurakunnan kappalainen Kaija-Liisa Lindberg kertoo, että rippileireillä nuorten luontosuhde muodostuu monesta asiasta.
– Kurssikeskuksissa eletään monimuotoisen luonnon keskellä, ja ulkona liikkuessa täytyy huomioida esimerkiksi hyttyset ja käärmeet.

Ympäristökasvatukseen kuuluu muun muassa sähkötön siivoaminen, veden säästäminen sekä roskien kerääminen luonnosta. Tänä vuonna nuoret miettivät etukäteistehtävänä, missä he voisivat sitoutua ekologisempaan elämäntapaan.

LUOMISTEOLOGIA on Lindbergin mukaan läsnä ripareilla niin lauluissa, jumalanpalveluksissa kuin oppitunneillakin. Ulkopelit, liikkuminen ja luova toiminta ohjaavat nuoria kohti elämäntapaa, jossa elämän sisältö ei rakennu kuluttamisen varaan.
– Toisten kunnioittaminen ja omastaan jakaminen auttavat nuoria hahmottamaan yhteistyön tärkeyttä maailmanlaajuisten ilmastokysymysten ratkaisemisessa.

NUORET ovat ympäristökysymyksissä valveutuneita, Lindberg jatkaa.
– Tämän kesän eräällä leirillä piirrettiin maailma, jollainen sen haluaisi olevan, kun itse on 50-vuotias. Näissä maailmoissa oli paljon puhdasta vettä ja ilmaa, metsiä ja monenlaisia eläimiä.
Ulkona kuvattiin videoita, mikä oli luonnossa kauneinta. Eräs ryhmä kuvasi itsensä, minkä Lindberg uskoo kertovan siitä, että nuoret näkevät myös itsensä osana luomakuntaa.

Jaa artikkeli: