Suuri suunnitelma

Jokainen meistä voi kuulla Jumalan äänen ja etsiä Hänen suunnitelmaansa lukemalla Isän viestiä sinulle ja minulle Raamatusta. Se on Jumalan innoittamaa ja meille lähettämää tekstiä.

MARIA, nuori juutalaisnainen Rooman valtakunnan itäosista sai tehtävän historian keskeisimpänä hetkenä. Maailman Luoja toteuttaisi suunnitelmansa pahan voittamisesta ja sillan rakentamisesta Pyhän Jumalan ja epätäydellisten ihmisten välille. Oikeus toteutuisi, ja silti ihminen armahdettaisiin. Jumala itse pojassaan Jeesuksessa ottaisi lainmukaisen kuolemanrangaistuksen kärsittäväkseen. Ja nuori Maria, ajatukset ehkä häävalmisteluissa sai ihmeellisen osan tässä suuressa suunnitelmassa.
Maria painoi kaiken sydämeensä ja yritti ymmärtää, miten asiat liittyivät toisiinsa. (Luuk 2:19, UT2020.)

MARIA sai tietää suunnitelmasta yliluonnollisen kohtaamisen kautta. Enkeli, viestinviejä, kertoi että Maria saisi synnyttää Jumalan Pojan ja kasvattaa tämän aikuiseksi. Miten Maria vastasi?
Maria kysyi enkeliltä: ”Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon.” Enkeli vastasi: ”Pyhä Henki tulee sinun yllesi, ja Korkeimman voima peittää sinut varjoonsa. Syntyvä lapsikin on sen vuoksi pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi. — Jumalalle mikään ei ole mahdotonta.” ”Olkoon siis niin”, Maria sanoi. ”Minä olen Herran palvelija.” (Luuk 1:34-35, 37-38 UT2020.)

MARIA oli saanut kasvaa valmiiksi tehtäväänsä. Ei hän itse tiennyt mikä häntä odotti, eivätkä Marian vanhemmatkaan voineet tietää, mihin häntä kasvattivat. Mutta Jumala tiesi. Marian sydän oli valmis ja hän vastasi Jumalalle ’kyllä’.
Silloin Maria sanoi: ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, ja henkeni iloitsee hänestä, Pelastajastani”. (Luuk 1:46-47, UT2020.)

OLEMMEKO me valmiit Jumalan suunnitelmaan elämässämme? Onko meidän sydämemme valmis? Tiedämmekö, mikä tekijämme, Isämme, suunnitelma meidän kohdallemme on? Joku voi nykyäänkin saada yliluonnollisen ilmestyksen Jumalan tahdosta elämänsä kohdalla, mutta jokainen meistä voi kuulla Jumalan äänen ja etsiä Hänen suunnitelmaansa lukemalla Isän viestiä sinulle ja minulle Raamatusta. Se on Jumalan innoittamaa ja meille lähettämää tekstiä.

VUOSITUHANSIEN varrella kulttuurimme on muuttunut ja kielemme kehittynyt. Siksi on suuri lahja, että meillä on mahdollisuus lukea Uutta Testamenttia tuoreena ja uutena suomennoksena. Yllä olevat katkelmat ovat UT2020 käännöksestä, joka löytyy vain netistä Raamattu.fi -sivulta tai Piplia-sovelluksesta.

OTATKO sinä haasteen vastaan ja annat Jumalan suunnitelmalle mahdollisuuden? Hän haluaa muuttaa maailmaa elämäsi kautta. Tahdotko etsiä elämäsi merkitystä sen alkuperäiseltä antajalta? Raamattu uutenakin suomennoksena odottaa lukijaansa.

Jaa artikkeli: