Sanaa ja soppaa

Vaaleansiniseen huppariin pukeutunut pastori istuu keittiössä lieden ääressä. Hellalla on pieni kattila, ja pastorilla on kädessään puukauha, josta hän on maistavinaan soppaa.

Uudenlainen jumalanpalveluskonsepti sai suosiota.

Kuusankosken kirkossa vietettiin 26. helmikuuta ensimmäistä kertaa sunnuntain jumalanpalvelusta uudella Sanaa ja soppaa -konseptilla. Jumalanpalvelus alkoi aamukymmenen sijaan iltapäivällä viideltä yhteisen ruokailun merkeissä. Vapaaehtoiset emännät olivat tarjoamassa itsetehtyä kala- ja kasvissosekeittoa sekä tuoreita sämpylöitä. Iloinen puheensorina täytti kirkon sivusalin ihmisten ruokaillessa.

Ruokailun jälkeen vietettiin yhteinen ehtoollishartaus pastori Tomi Päivisen ja kanttori Ville Perkkiön johdolla. Jumalanpalveluksen aikana lapsilla oli omaa puuhaa sivusalissa. Hartauden teemana olivat Jeesus ja kiusaukset. Pohdimme yhdessä, mitä kiusauksia nykyihmisellä on. Yhteisen ehtoollisen jälkeen suurin osa väestä jäi vielä nauttimaan iltateetä. Seurakuntalaisilta saatiin paljon myönteistä palautetta iltajumalanpalveluksesta.

Konseptin ajatus on viettää rentoa ja yhteisöllistä jumalanpalvelusta yhdessä tehden.
– Sanaa ja soppaa -iltana sinun ei tarvitse itse valmistaa sunnuntain toista lämmintä ruokaa, vaan voit tulla valmiille saamaan niin ruumiin kuin hengen ravintoa. Halutessasi voit tarjoutua vapaaehtoistehtäviin auttamaan ruoan jakamisessa tai suunnittelemaan jumalanpalveluksen sisältöjä, Tomi Päivinen sanoo.
– Voit ottaa jo etukäteen yhteyttä seurakunnan jumalanpalvelustyöstä vastaavaan pastoriin Satu Leinoon tai tarjota apuasi paikan päällä. Lapsiperheiden vanhemmille järjestetään mahdollisuus keskittyä jumalanpalvelukseen tarjoamalla lapsille omaa puuhaa kirkkosalin välittömässä yhteydessä, Päivinen lisää.

Seuraavan kerran Sanaa ja soppaa on tarjolla 30.4. klo 17 Kuusankosken kirkossa. Mukana pastori Tomi Päivinen.

Jaa artikkeli: