Pikkuhelpistä on isosti apua

Lastenohjaaja Eetu ja pehmoleluja.

Seurakunta tarjoaa Pikkuhelppiä eli ilmaista lastenhoitoapua perheille kahden tunnin ajaksi. – Menemme lapsen ehdoilla ja leikimme, mitä lapsi haluaa, sanoo lastenohjaaja Eetu Kotilainen.

LASTEN yhteissynttärit tulossa ja edessä on leipomista sekä siivousta. Toinen lapsi on päiväkodissa, ja kun toiselle järjestyi leikkipaikka kahdeksi tunniksi seurakunnan Pikkuhelpistä, ehti äiti tehdä sillä aikaa paljon synttäreiden hyväksi. Toisella kertaa hän sai keskittyä lapsen neuvolalääkärikäyntiin rauhassa, kun sisarus oli käynnin aikana hyvässä hoidossa Pikkuhelpissä.

Näin kertoo kouvolalainen äiti kokemuksiaan Kouvolan seurakunnan tänä syksynä aloittamasta Pikkuhelppi-palvelusta. Helposti hoituva, uusia virikkeitä tarjoava ja luotettava palvelu osuu hänen mielestään hyvin lapsiperheiden tarpeisiin. Kahden tunnin aika riittää monen arkisen asian hoitamiseen. Palvelu on tarpeen, sillä usein tukena toimiva mummi ei pääse aina olemaan avuksi.

Mutta mikä tämä Pikkuhelppi oikein on, siitä kertoo Kouvolan seurakunnan lastenohjaaja Eetu Kotilainen.

– Tarjoamme ilmaista lastenhoitoapua perheille neuvola-, kauppa-, harrastus- tai muun käynnin ajaksi. Tai kun tuntuu siltä, että tarvitsee hetken aikaa itselle.

Tarpeita voi ja saa olla monia, sillä palvelu on tarkoitettu kaikille ilman sosioekonomisia perusteita. Kahden tunnin hoitojakso ajoittuu aamupäivään ja lapsen vanhempi päättää, missä hoito tapahtuu.

– Voimme olla seurakunnan tilassa, lapsen kotona tai ulkoilemassa. Menemme lapsen ehdoilla ja leikimme niitä leikkejä, mitä lapsi haluaa.

LELUT ja niillä leikkiminen on Kotilaisen mukaan hoitoon tulevien lasten ykkösjuttu. Hän on muiden seurakunnan lastenohjaajien tapaan koulutettu ammattilainen, joka osaa kohdata pienen lapsen. Noita kohtaamisia hänelle tulee päivittäin kymmeniä seurakunnan eri kerhoissa ja tapahtumissa.

Jo pidempään toiminut Lapsiparkki tarjoaa ryhmämäisen vaihtoehdon lapsille. Lapsiparkki on kerhomainen, vakituisena aikana samassa paikassa tapahtuva, 1–9-vuotiaille lapsille suunnattu toiminnallinen tapahtuma.

– Laulua, leikkiä ja soittoa sisältävä tapahtuma on hyvä tapa tulla mukaan seurakunnan toimintaan. Lapsiparkit ovat olleet erittäin suosittuja ja myös Pikkuhelpit ovat lähteneet mukavasti liikkeelle, lapset viihtyvät ja vanhemmat ovat tyytyväisiä.

Lapsiperheiden arki kulkee elämän- ja työtilanteen sekä päiväkodin, koulunkäynnin ja harrastusten muodostamassa yhtälössä. Kotilainen kertoo, että seurakunta tarjoaa palveluita eri vuorokaudenaikaan, jotta perheet voivat osallistua niihin oman elämänrytminsä puitteissa.

Pikkuhelppiä Kouvolassa
Helppiaikaa on tarjolla ma, ti, to ja pe klo 9-11 välillä. Tiedustelut ja ajanvaraukset p. 0400 885524 edellisen viikon torstaihin mennessä.

Pikkuhelppiä Kuusankoskella
Tiedustelut/ajanvaraukset puh. 040 679 0490/Johanna.

Jaa artikkeli: