”Mitä tapahtuu, se on Jumalan työtä”

Jukka Parkkisella on ollut kaikkiaan parikymmentä moottoripyörää. Ne vetävät aina kyselijöitä ympärille, joten evankeliumia ei tarvitse koskaan tuputtaa.

Viheltämisen maailmanennätystä – 25 tuntia ja 24 minuuttia – pitää nyt hallussaan kuusankoskelainen Jukka Parkkinen, 61. Hän osallistui 2017 Nelosen formaattiin Tähän aikaan ensi vuonna, jossa mukaan valitut asettivat itselleen haasteita. Jukka halusi viheltää pisimpään.

Saavutus poiki melkoisen rumban: kutsuja sateli eri puolille. Kasvot tulivat tutuiksi vuoden aikana puolessa kymmenessä tv-ohjelmassa. Sen lisäksi Parkkinen tekee Jp Whistlerinä kymmeniä keikkoja vuodessa viheltäen, laulaen ja säestäen itseään kitaralla.

Jukka löysi jo nuorena tien seurakuntaan. Neljätoistavuotiaana hän perusti kouluun rukouspiirin – ja pian tupa oli täynnä. Viisi vuotta myöhemmin hän avasi Mikkelissä kristillisen kirjakaupan, jatkoa seurasi Jyväskylässä ja myöhemmin myös Kouvolassa.

Evankeliumi piti saada liikkeelle, joten 1980 Jukka oli perustamassa valtakunnallista Gospel Riders -moottoripyöräkerhoa. Hän on nyt Kaakon aluevastaava, perustajajäsen ja kerhon varapuheenjohtaja. Toimintaa on Suomen lisäksi Virossa, Espanjassa ja aiemmin myös Jerusalemissa.

Väliin mahtui hämmentävä elämänvaihe: Kolmessa eri kaupungissa tultiin Jukalle kertomaan samansisältöistä, rukouksessa saatua viestiä. ”Olet ollut vähässä uskollinen, mutta edessäsi on vaikeita vuosia. Niitä seuraa kuitenkin lupaus uudesta”. Jukka sairastui 2005 mystiseen tautiin. Prosessi kesti eläkepäätöksineen seitsemän kivuntäyteistä vuotta. Lopulta selvisi, että sykkeen noustessa hapen määrä kehossa laskee.

Jukan palvelupaikka on nyt Riders-vierailujen  ohella oma seurakunta, jossa hän juontaa Tuomas-messua ja toimii rukouspalvelussa. ”Seurakunta tavoittaa suuren joukon ihmisiä. Armon varassa mennään, mutta silti on ihmeellistä nähdä, kun Jumala parantaa lähellä ja kaukana vaikeistakin sairauksista. Mitä tapahtuukaan, se on Jumalan työtä,” Jukka nöyrästi toteaa.

Jaa artikkeli: