Mennään naimisiin 1.8.2018

Hääpäivä 1.8.18 tarjoaa mahdollisuuden vaivattomiin kirkkohäihin.

Kouvolan kirkoissa juhlitaan 1.8.18 joukolla rakkautta, kun Kouvolan seurakunnat järjestävät jälleen yhteisen Hääpäivän. Hääpäivänä kristillisen avioliiton voi solmia yksinkertaisesti mutta kauniisti. Vihkimisiä järjestetään 1.8. puolen tunnin välein kello 16–21 Elimäen, Kuusankosken, Käpylän, Myllykosken ja Valkealan kirkoissa.

Hääpäivän viesti on, ettei kirkkohäiden tarvitse olla suuret. Vihkitapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kristilliseen vihkimiseen ilman suurta häähumua ja ennakkojärjestelyitä. Vihkipari voi kutsua sukulaisia ja ystäviä seuraamaan vihkitilaisuutta kirkkoon, mutta ”Tahdon” voi sanoa myös kahden kesken. Siinä tapauksessa avioliiton todistajat järjestyvät seurakunnan kautta.

Vihkipari voi halutessaan astella alttarille häämarssin tahdissa. Kouvolan seurakuntien kanttorit valitsevat valmiiksi muutamia häämarsseja, joista vihkipari saa valita omansa.

Ilmoittautuminen ja avioliiton esteiden tutkinta Hääpäivään tulee tehdä 25.7.2018 mennessä Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteriin. Esteidentutkintatodistus tarvitaan mukaan vihkimiseen.

Vihkiparin tulee olla rippikoulun käyneitä evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä, tai toisen heistä tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja toisen jonkun muun kristillisen kirkko- tai uskontokunnan jäsen.

Matalan kynnyksen häätapahtuma muistuttaa, että kirkollinen vihkiminen onnistuu pienimuotoisesti milloin tahansa. Papin voi pyytää vihkimään esimerkiksi seurakunnan toimituskappeliin, vihkiparin kotiin tai hääjuhlapaikalle.

Hääpäivä 1.8.2018
www.kouvolanseurakunnat.fi/haapaiva
Ilmoittautuminen keskusrekisteriin toivotun vihkikirkon mukaan:
Elimäen ja Kuusankosken kirkko puh. 040 712 4534
Myllykosken ja Valkealan kirkko puh. 0400 654 152
Käpylän kirkko puh. 040 195 2617
Keskusrekisteri on avoinna ma-pe klo 9-15.

Jaa artikkeli: