Kouvolan seurakuntakeskus hyödyntää aurinkosähköä

Jukka Reijo ja Edla Mäkelä seisovat Kouvolan seurakuntakeskuksen katolla.

Energian tuotto-odotus aurinkosähköjärjestelmällä on noin kuudesosa Kouvolan seurakuntakeskuksen vuotuisesta sähkönkulutuksesta, kertovat Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo ja kiinteistökehityssuunnittelija Edla Mäkelä.

KOUVOLAN seurakuntakeskuksen katolla sähköä tuottaa sinne asennetut 156 aurinkopaneelia. Aurinkosähköjärjestelmä otettiin käyttöön lokakuun aikana, ja se säästää Kouvolan seurakuntayhtymän energiakustannuksissa pitkällä aikatähtäimellä.
– Seurakuntakeskuksella on yhdeksän ilmanvaihtokonetta, jotka kuluttavat paljon energiaa etenkin kesällä, sillä niissä on jäähdytys, kertoo kiinteistökehityssuunnittelija Edla Mäkelä Kouvolan seurakuntayhtymästä. – Seurakuntakeskus kuluttaa sähköenergiaa noin 250 000 kWh vuodessa. Energian tuotto-odotus aurinkosähköjärjestelmällä on 41 600 kWh vuodessa eli noin kuudesosa koko rakennuksen vuotuisesta sähkönkulutuksesta, kommentoi Kouvolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo.

LÄHES 56 000 euroa maksanut järjestelmä maksaa itsensä takaisin reilussa kahdeksassa vuodessa. Yhtymä on hakenut investointiin energiatukea, joka on 20 prosenttia kustannuksista.

Aurinkosähköä aiotaan mahdollisesti hyödyntää myös muissa Kouvolan seurakuntayhtymän kohteissa, mutta tällä hetkellä ei ole suunnitteilla uusia hankkeita.
– Kouvolan seurakuntayhtymällä on Kirkon ympäristödiplomi, ja aurinkoenergian hyödyntäminen on myös ympäristötavoitteidemme mukaista, Jukka Reijo toteaa.

Kouvolan seurakuntayhtymän aurinkosähköjärjestelmän toimitti Kymenlaakson Sähkö Oy.

Jaa artikkeli: