Kirkko jakaa hyvää

Kaksi muusikkoa, mies soittaa kitaraa, nainen laulaa.

Iloa musiikista! Muusikot Juulia Rihu ja Jaakko Inkilä kävivät Kevätsoitto-keikalla Kuusankoskella Tähteen Palveluasuntojen pihalla.

KIRKKO TEKEE HYVÄÄ myös valtion tuella. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi viime vuonna erityisavustuksen evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatyölle. Sen turvin seurakunnat auttavat ihmisiä yhteiskunnan toipuessa koronakriisistä. Valtakunnallinen avustus tuli Kouvolan seurakunnille iloisena yllätyksenä; ne saivat yhteensä 65.900 euroa kouvolalaisten auttamiseksi. Seurakunnat jakavat taloudellista tukea ja ruoka-apua kotitalouksille, jotka ovat koronan takia tiukilla.

Kuusankoskella ja Jaalassa on jaettu lahjakortteja ja kotiruokakasseja sekä toteutetaan Kevätsoitto-kiertue.
– Kevätsoitto tarjoaa asumisyksikköjen ja palvelukeskusten asukkaille iloa ja virkistystä. Yhteinen musiikkihetki karkottaa yksinäisyyttä ja eristäytymistä, joista on kärsitty koronavuonna palvelulaitosten arjessa, vs. johtava diakoniatyöntekijä Sanna Junnola-Ahola Kuusankosken seurakunnasta kertoo.
Kiertueella musisoivat seurakunnan palkkaamat paikalliset muusikot.

Urheilua ja jalkahoitoja

– Ihmiset kärsivät koronasta eri tavoin, esimerkiksi työttömyyden tai velkaantumisen takia. Jaamme ruokalahjakortteja sekä valmiita aterioita, kertoo diakoniatyön johtaja Eija Grönvall Kouvolan seurakunnasta.
Seurakunta ohjaa avustusvaroja myös paikallisille urheiluseuroille vähävaraisten ja lahjakkaiden nuorten harrastuksen tukemiseen.

Elimäen seurakunta jakaa lahjakortteja ruuan, kodintarvikkeiden ja vaatteiden hankintaan.
– Pääsiäisenä jaetut ruokakassit ja lehdet ilahduttivat, diakoni Helena Puhakka tietää.

– Halusimme käyttää avustuksen monipuolisesti eri-ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten hyväksi sekä samalla tukea koronan myötä ahdinkoon joutuneita paikallisia yrityksiä, diakoni Marita Pilvistö-Viljanen Valkealan seurakunnasta sanoo.
Seurakunta jakaa lahjakortteja myös kampaamoon, jalkahoitoon ja hierojalle.
– Nyt voimme ostaa tuotteita ja palveluja, joihin vähävaraisella ei muuten ole mahdollisuutta. Vastaanottajat ovat olleet kiitollisia, Marita kertoo.

– Anjalankosken seurakunta muisti 80-vuotiaita lahjakirjalla, ja tarjoamme paikallisten asumisyksikköjen asukkaille ja henkilökunnalle kesäkuun aikana kivan yllätyksen, diakoni Marjo Ihalainen paljastaa.

Jaa artikkeli: