Hengähdystaukoja lapsiperheen arkeen

Lapset leikkivät värikkäillä palikoilla pöydän ääressä.

Seurakuntien järjestämä, perheille suunnattu toiminta on maksutonta ja kaikille avointa.

Kouvolan seurakunnat tarjoavat monipuolista toimintaa ja pientä helpotusta perheen arkeen. Toiminta on maksutonta ja avointa kaikille, ovella ei kysytä kirkon jäsenyyttä.

PERHEKERHOT kokoontuvat seurakunnissa lähes joka arkipäivä. Perhekerhot ovat kokoontumis- ja yhdessäolopaikkoja pienille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Perhekerhoissa aikuiset saavat vertaistukea sekä tutustuvat muihin vanhempiin.
– Rauhassa juotu kahvikupillinen ja kuulumisten vaihtaminen toisten kanssa antaa pienen hengähdystauon välillä hyvinkin hektiseen lapsiperhearkeen. Lapset saavat kavereita ja oppivat leikkimään muiden lasten kanssa. Jo hyvin pienetkin lapset osaavat odottaa perhekerhoon menoa ja kavereiden näkemistä, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Satu Jääskeläinen.

KIRKKOMUSKARISSA lapsi ja aikuinen tutustuvat yhdessä musiikin maailmaan eri tavoin musisoimalla, kuuntelemalla, laulamalla ja liikkumalla. Kirkkomuskariryhmissä on mukana leikki-ikäisiä lapsia aina muutaman viikon ikäisistä vauvoista lähtien.

LAPSIPARKKIIN voi tuoda lapsen pariksi tunniksi leikkimään ja touhuamaan toisten lasten kanssa. Sillä aikaa vanhempi voi hoitaa asioita tai vaikka levähtää hetken. Lapsiparkki on tarkoitettu noin 1-8-vuotiaille lapsille, ikäraja vaihtelee hieman seurakunnittain. Lapsiparkkeja on eri aikoihin, mm. iltaisin ja lauantaisin sekä arkipäivisin.

PIKKUHELPPI Kuusankosken seurakunnassa tarjoaa satunnaista lastenhoitoapua perheille kuormittavassa tilanteessa. Lastenohjaajat ulkoilevat lasten kanssa Kuusankoskella perheen pihalla tai lähipuistossa tai leikkivät seurakunnan tiloissa. Lastenhoitoapua voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan pääsääntöisesti iltapäivisin.

KOHTAAMISPAIKKA Kuusankosken kirkon kerhotilassa tarjoaa vertaistukea vanhemmille ja leikkiseuraa lapsille kevään ajan joka maanantai klo 9.30-11.30. Kohtaamispaikka toteutuu yhteistyössä Kouvolan kaupungin ja Kymenlaakson perhekeskuksen kanssa.

Lue lisää lapsiperheille suunnatusta toiminnasta

Jaa artikkeli: