”En ajelehdi massan mukana”

Soittamisen ja säveltämisen ohella Tomi Päivinen harrastaa myös tietokonepelejä ja ohjelmointia. Tekemistä siis riittää.

Kuusankosken seurakunnan kesäteologi-muusikkona työt aloittava teologian maisteri Tomi Päivinen, 34, ei suunnittele omaa elämää eteenpäin, koska kokemus on opettanut, etteivät asiat aina suju toivotulla tavalla. Introvertti-luonteena häntä ei myöskään pelota puskea vastavirtaan. Massan mukana ei pidä ajelehtia.
– Toisella kirkkotaustalla saattaisin hyvänä kuuntelijana viihtyä vaikka luostarissa. Valmistuin viime heinäkuussa, joten siitä lähtien olen etsinyt alan töitä. Nuorempana kouluttauduin myös kokiksi, mutta selkä ei kestänyt jatkuvaa seisomista.

Elämän käänteentekevä hetki elettiin kiirastorstaina 2008:
– Katsoin Mel Gibsonin elokuvan The Passion of the Christ. Tajusin silloin väkevästi, että olen itsekin syyllinen siihen, että viaton mies kärsii. Tiesin, että kutsumukseni on lukea papiksi. Joensuussa koin hyväksi pienessä porukassa vallinneen tiiviin yhteyden.

– Pappien työtilanne on vaikeutunut, joten alle vuoden nimikkeeni on ollut työtön.

Toisaalta Tomi osaa kulkea läpi harmaan kiven. Lapsuudessa ylimääräistä rahaa ei ollut musiikkiopistoon, joten hän osti säästöillään kirpparilta käytetyn keyboardin. Sen jälkeen omalla sitkeydellä hän opetteli soittamaan pianoa sekä urkuja. Tomi kuuluu Kouvolan kirkkokuoroon ja soittaa myös chimekellomusiikkia Mari Lehtisen johtamassa Klangi-yhtyeessä. Hän myös säveltää molemmille omaa musiikkia.

Kun Tomi alkoi opetella Rahmaninovin cis-molli preludia, kanttori oli todennut: ”Et yhtään vaikeampaa kappaletta keksinyt”.  Mutta eihän helppous ole aina elämässä parasta.

Jaa artikkeli: