Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa

Elina Lehtomäki Sippolan kirkolla.

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Ehdokasasettelu on käynnissä 15. syyskuuta saakka. – Kannustan lähtemään ehdolle seurakuntavaaleissa Kouvolan alueella, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Lehtomäki sanoo taustallaan kotikirkko Sippolassa.

– Kotiseurakuntasi ja seurakuntayhtymämme tarvitsevat sinua jäseneksi, osallistujaksi ja vaikuttajaksi. Seurakuntalaisten osallisuus on elintärkeää kirkollemme. Seurakuntalaiset ovat eri-ikäisiä ja elävät erilaisissa elämäntilanteissa. Siksi on tärkeää, että luottamushenkilöinäkin on elämänkokemukseltaan erilaisia henkilöitä, painottaa Elina Lehtomäki.

”Olen saanut olla näköalapaikalla”

Liikkalassa asuva Lehtomäki toimii kolmatta kauttaan kirkollisena päättäjänä.
– 11 vuotta on kertynyt Anjalankosken seurakunnan ja Kouvolan seurakuntayhtymän luottamustoimissa. Olen saanut olla näköalapaikalla seurakunnan ja yhtymän toimintaan. Luottamustehtäviin sisältyy suunnittelua, keskustelua ja päätöksiä. Yhteistyössä seurakuntalaisten, toisten luottamushenkilöiden ja työntekijöiden kanssa olen tutustunut kymmeniin ihmisiin. Luottamushenkilönä toimiminen on myös kasvattanut minua ihmisenä. Seurakuntien päätöksenteon ilmapiiri on kohtelias, mikä on minulle tärkeää, Lehtomäki sanoo.

Luottamushenkilö toimii viestinviejänä seurakuntalaisten ja työntekijöiden välillä.
– Seurakuntalaiset voivat ottaa luottamushenkilöihin yhteyttä ja pyytää jonkin asian ottamista puheeksi kokouksissa. Siinä konkretisoituu se, että seurakunta on seurakuntalaisia varten.
– Kirkon luottamushenkilön tärkeimpiä ominaisuuksia on halu kantaa vastuuta, kiinnostus tehdä keskustelevaa ja konkreettista yhteistyötä sekä pyrkimys toimia luottamuksen arvoisesti, Lehtomäki summaa.

Kouvolassa kahdet vaalit

KOUVOLAN seurakuntayhtymä järjestää syksyllä kahdet vaalit: toisella vaalilla valitaan jäsenet yhtymää johtavaan kirkkovaltuustoon ja toisella seurakuntaneuvostoon, joka johtaa paikallisseurakunnan toimintaa.

Ehdolle voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä. Seurakuntavaaleissa ehdokkaita asettavat valitsijayhdistykset. Seurakuntalainen voi pyrkiä luottamustehtävään valitsijayhdistyksen listalta tai perustaa oman valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistyksen takana on yleensä yhteinen teema tai ajatusmaailma, kuten herätysliike, poliittinen puolue tai vaikkapa asuinalue. Tietoja valitsijayhdistyksistä Kouvolassa saa seurakuntatoimistoista ja nykyisiltä luottamushenkilöiltä.

Seurakuntavaalit 2022

  • Kouvolassa valitaan 51 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon ja jäsenet seurakuntaneuvostoihin.
  • Ehdolle voi asettua 18-vuotias, konfirmoitu kirkon jäsen.
  • Ehdokasasettelu 15.9. saakka.
  • Ennakkoäänestys 8.–12.11.
  • Vaalipäivä 20.11.

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa Kouvolassa
seurakuntavaalit.fi

Jaa artikkeli: