Työtä maan ja taivaan välillä

Seinäjoen alueseurakunnan keittiöesimies Heidi Riihiluoma.

Seinäjoen alueseurakunnassa keittiöesimiehenä työskentelevä Heidi Riihiluoma kukoistaa tiukoissa tilanteissa ja koettaa opetella armeliaisuutta.

Tehtäväni on johtaa Seinäjoen alueseurakunnan keittiötä, joka on sekä henkilöstömäärällä, että meillä järjestettyjen tilaisuuksien lukumäärällä mitattuna Seinäjoen seurakunnan suurin. Seurakunnan ravintola- ja cateringpalveluihin kuuluvat lisäksi keittiöt Nurmossa, Hyllykalliolla, Ylistarossa, Peräseinäjoella ja seurakunnan leirikeskuksissa. Hieman yli puolet toiminnastamme on perhejuhlia, kokouksia ja koulutuksia – hieman alle puolet puolestaan seurakunnan omaan toimintaan liittyviä ruokailuja ja kahvituksia eri tilaisuuksissa.

Varsinaista keittiötyötä en tee, työni on asiakastyötä – olen asiakkaan apuna mukana tilaisuuden suunnittelussa alusta loppuun saakka. Yhteydenpito hoituu tapaamisin, puheluin ja sähköpostein. Asiat, joita täältä keittiöltä kysytään, ovat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Korona-aikana kysymyksiin vastaaminen on ollut monin verroin vaikeampaa, jatkuvasti ja lyhyellä varoitusajalla muuttuvien säännösten perässä pysyminen vaatii melkoisesti työtä. Tiivistahtisen työn tiimellyksissä sattuu ja tapahtuu – työporukan kanssa on hyvä yhdessä nauraa arjen nurinkurisuuksille – ja sitten mennä taas eteenpäin. Olemme ympäristöseurakunta ja se omalta osaltaan asettaa hyvät raamit toiminnan jatkuvalle kehittämiselle.

Olen monesti miettinyt, että kun viitisen vuotta sitten kävin osana rekrytointiprosessia soveltuvuustesteissä, niin päivän sisältö oli todellakin osuva – yhtään ainutta tehtävää ei päässyt ilman keskeytystä tekemään loppuun. Tässä työssä tarvitaan organisointi- ja paineensietokykyä – ja juuri siksi siitä niin paljon nautin. Työssäni on parasta se, että ratkaistavia asioita riittää, se pitää minut vireessä. On palkitsevaa löytää ja rakentaa asiakkaan toiveisiin sopiva kokonaisuus. Tulin seurakunnan työhön lähes kahdenkymmenen yksityisellä puolella tehdyn työvuoden jälkeen ja arvostan todella sitä, miten täällä pidetään työntekijöistä huolta. Työuran alkuvuosien peruna olen vieläkin itselleni todella ankara, tietynlaisen armeliaisuuden opetteleminen on hyvä haaste.

Lukion jälkeen muutin Kemistä Seinäjoelle ravintola-alaa opiskelemaan. Vaikka olen nyt asunut täällä pidempään kuin vanhalla kotiseudullani, en oikein vieläkään tunne itseäni pohjalaiseksi. Tavoitteellisen työn vastapainoksi vietän tavoitteellista vapaa-aikaa, olen ihminen, joka kaipaa myös harrastuksiltaan haastetta. Saan hyvää oloa liikunnasta, pyöräilen ja lenkkeilen – ja pysyn virkeänä syömällä säännöllisesti ja kasvispainotteisesti. Kotona kokkaan kahdet ruuat, kun jälkikasvulle eivät kasvisherkut aina maistu.

Seinäjoen alueseurakunnan Keittiöesimies Heidi Riihiluoma.
Seinäjoen alueseurakunnan Keittiöesimies Heidi Riihiluoma.

Heidi Riihiluoma

TYÖSKENTELEN Seinäjoen alueseurakunnan ravintola- ja cateringpalveluiden keittiöesimiehenä.
HARRASTAN tavoitteellisen työn vastapainoksi tavoitteellista liikuntaa, kaipaan haasteita.
ILOITSEN saadessani suunnitella asiakkaalle onnistuneen ja omannäköisen tilaisuuden.

Jaa artikkeli: