Kirkkojen juhlavuosia säestää sukkapuikkojen kilinä

Kaksi naista pitelee villasukkia ja hymyilee.

Tule mukaan kutomaan Yhteisvastuukeräyksen ja lähetystyön hyväksi. Kirkkojen juhlavuodet Ylistarossa ja Peräseinäjolla näkyvät myös kauniissa käsitöissä. Perinne syntyi kymmenen vuotta sitten, kun kirkot edellisen kerran viettivät tasavuosisyntymäpäiviä. Tuolloin molemmat saivat omat lapasmallit, pohjalaisittain sanottuna kirkkorasat. Tänä vuonna Ylistaron 170-vuotiaalle Komialle kirkolle ja Peräseinäjoen 130-vuotiaalle Pyhän Paavalin kirkolle on suunniteltu omat sukkamallit. Ylistaron kirkon 170-vuotisjuhlasukat on … Jatka lukemista ”Kirkkojen juhlavuosia säestää sukkapuikkojen kilinä”

Tule mukaan kutomaan Yhteisvastuukeräyksen
ja lähetystyön hyväksi.

Kirkkojen juhlavuodet Ylistarossa ja Peräseinäjolla näkyvät
myös kauniissa käsitöissä. Perinne syntyi kymmenen vuotta
sitten, kun kirkot edellisen kerran viettivät tasavuosisyntymäpäiviä.
Tuolloin molemmat saivat omat lapasmallit, pohjalaisittain
sanottuna kirkkorasat. Tänä vuonna Ylistaron 170-vuotiaalle
Komialle kirkolle ja Peräseinäjoen 130-vuotiaalle Pyhän Paavalin
kirkolle on suunniteltu omat sukkamallit.

Ylistaron kirkon 170-vuotisjuhlasukat on suunnitellut ylistarolainen, Laihian seurakunnassa nuorisotyönohjaajana työskentelevä Henna Nortunen. Jokainen sukan kirjoneuleen elementti on ammentanut inspiraationsa Ylistaron kirkosta löytyvistä maalauksista, rakenteista ja väreistä. Kun meneillään olevan Yhteisvastuukeräyksen kohteeksi vahvistui lasten ja nuorten auttaminen, toivoi suunnittelija, että neuleohjeen myyntituotot osoitettaisiin keräyksen tukemiseen.

Peräseinäjoen kirkon 130-vuotisjuhlasukat ovat syntyneet lähetyssihteeri Maaria Anttooran ja lastenohjaaja Anu Toivosen yhteistyönä. Kirkkorasan kuvio suunniteltiin kymmenen vuotta sitten kirkon ikkunoiden pohjalta, kirkkosukan kuvion mallina ovat puolestaan nyt olleet kirkon ovet. Mallista on suunniteltu myös versio, johon neulotaan kirkon käyttöönottovuosi. Peräseinäjoella sukat annetaan lahjaksi jokaiselle tänä vuonna kastettavalle ja niiden myyntituotoilla tuetaan lähetystyötä. Maaliskuun puoliväliin mennessä kastesukkia oli syntynyt jo kolmisenkymmentä paria.

Kirkon syntymäpäivää vietetään seurakunnan yhteisessä messussa ja juhlassa Ylistarossa helatorstaina 26. toukokuuta ja Peräseinäjoella ensimmäisenä adventtisunnuntaina 27. marraskuuta – Pyhän Paavalin kirkon ensimmäinen messu on 130 vuotta sitten ollut juuri samana päivänä. Kirkkojen juhlavuosiin liittyviä hauskoja tapahtumia on luvassa läpi vuoden, kesäkuussa esimerkiksi vietetään Ylistarossa perheiden kesäpäivää ja kokoonnutaan Peräseinäjoella tuulipukukirkkoon.

Käsityöharrastajien kohtaamispaikkoja ovat Peräseinäjoen seurakuntatalolla maanantaisin kokoontuva Käsityökahvila ja Ylistaron seurakuntatalolla kerran kuukaudessa keskiviikkona tapaava Pipopiiri, tälle keväälle on vielä luvassa myös yksi Ojalan pappilan käsityökahvilan aukiolo lauantaina 30. huhtikuuta. Sukkaohjeita on näiden lisäksi saatavilla Peräseinäjoen ja Ylistaron kappeliseurakuntien palvelutoimistoista niiden aukioloaikoina, Peräseinäjoella voi ostaa myös valmiita sukkia.

Juhlavuosisukkien ohjeet voi Peräseinäjoella noutaa Käsityökahvilasta ja Ylistarossa ostaa Pipopiiristä tai Ojalan pappilan käsityökahvilasta 30.4. klo 13–16. Lisäksi ohjeita on saatavilla Peräseinäjoen ja Ylistaron kappeliseurakuntien palvelutoimistoista niiden aukioloaikoina.

Tuotot ohjataan Ylistarossa neuleohjeen myynnistä Yhteisvastuukeräyksen ja Peräseinäjoella sukkien myynnistä lähetystyön hyväksi. Lisäksi jokainen Peräseinäjoella tänä vuonna kastettava saa seurakunnalta sukat lahjaksi.

Jaa artikkeli: