Helppo ja hauska tapa olla mukana lähetystyössä

Kuvassa huivi ja pipo nahkaisella merkillä jossa teksti: "Hand Made".

Seinäjoen seurakunnan Lähetyssoppi tekee hyvää vapaaehtoisvoimin.

Jos jostakin tosielämän vastine joulupukin pajalle löytyy, niin Seinäjoen alueseurakunnan lähetyssihteeri Pia Ketolan luotsaamasta Lähetyssopesta.

– Toimintamme on mahdollista ainoastaan pyyteettömästi aikaansa ja osaamistaan antavien vapaaehtoisten ansiosta.

Joulun lähestyessä moni meistä haluaa muistaa rakkaitaan ihanalla, pehmeällä paketilla – ja Lähetyssopen valikoimasta todella löytyy pakettiin, mistä valita.

– Vapaaehtoisringissä puikot kilisevät kuumana, mutta jatkuvasti tarvitsemme sekä tuotteita, että tekijöitä. Mukaan päästäkseen ei tarvitse muuta, kuin kävellä myymälän ovesta sisään tai soittaa minulle, kannustaa Pia.

Minustako kauppias?

Lähetyssopen myymälän noin kahdenkymmenen vapaaehtoisen ”kauppiasrinkiin” kuuluva Leena Hautala suosittelee pestiä lämpimästi jokaiselle, jolla on päiväsaikaan mahdollisuus antaa omaa aikaansa.

– Työ sopii niin naisille kuin miehille ja päivä myymälässä kuluu nopeasti. Myyntityön lisäksi pestiin kuuluu muun muassa tavaroiden esillepanoa ja hinnoittelua.

Jos kaikelta tekemiseltä aikaa jää, Leena kertoo tarttuvansa kutimeen ja urakoivansa lisää myytävää myymälään.

– Olen tehnyt paljon hartiahuiveja, säärystimiä ja sukkia, jotka ovat vuodesta toiseen myydyin artikkelimme.

Tämän vuoden hittituotteeksi Leena nimeää Aamu lakeudella -mallin sukat.

– Viime viikolla yksikin asiakas osti neljä paria pukinkonttiin, Leena kertoo.

Yhteistyötä puutyöryhmän kanssa

Paitsi pehmeiden pakettien lahjoja sukista lapasiin ja huiveista huopiin, löytyy Lähetyssopelta muun muassa käsintehtyjä kortteja ja puuleluja.

– Olen todella iloinen tänä syksynä alkaneesta yhteistyöstä seurakunnan puutyöryhmän kanssa, saamme valikoimaan paljon uusia käyttöesineitä. Olemme miettineet uutuuksia keinulaudoista kynttilänjalkoihin.

Puutyöryhmä kokoontuu tors­taisin kello 18–21 Seinäjoen toimin­takeskuksen verstastiloissa ja tähänkin ryhmään kutsutaan kaikkia kiinnostuneita.

Kuvassa Lähetyssopin kauppiasringin vapaaehtoiset.
Lähetyssopen väkeä yhteiskuvassa: pöydän äärellä ovat Raija Isohella (vas.), Elina Uusivaara ja Marja-Leena Orpana sekä lähetyssihteeri Pia Ketola ja kappalainen Olavi Hepomäki. Seisomassa (vas.) Leena Hautala, Marjatta Alakarhu, Ritva Peltola, Raija Yli-Kortesniemi, Kerttu Kärki, Maija Ala-Lipasti, Kaarina Ketonen, Irma Ritari, Ulla Pohjola sekä Liisi Norja.

Lähetyssoppi tuo lähetystyön lähelle

Lähetyssopen toimintaa voi tukea paitsi työskentelemällä myymälässä, ostamalla tuotteita tai lahjoittamalla tuotteita myyntiin, myös lahjoittamalla materiaaleja tuotteiden valmistamista varten.

– Otamme mielellämme vastaan muun muassa kudinlankoja ja kankaita sekä matonkudetta. Lahjoitustavaroiden tulee olla uusia ja käyttämättömiä, opastaa Pia Ketola.

Lähetyssopen myymälän tuotto käytetään Seinäjoen seurakunnan lähetystyön tukemiseen. Lähetystyö on seurakunnan tehtävä, joka perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn.

– Lähetyssoppi tarjoaa jokaiselle hauskan, yhteisöllisen ja helpon tavan osallistua lähetystyöhön. Olet lämpimästi tervetullut mukaan, toivottaa Pia.

Lähetyssoppi on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 10–17, joulun alla avoinna lisäksi lauantaina 11.12. sekä 18.12. kello 10–15. Suljettu 23.12.21–10.1.22.

Lue lisää osoitteessa: seinajoenseurakunta.fi/osallistu/lahetystyo

Alkuperäinen juttu julkaistu ensimmäisen kerran Lakeuden Risti -lehden numerossa 6/2021.

Jaa artikkeli: