Nojatuoli-ilta on keskusteluohjelma hämeenlinnalaisille

Helmikuun Nojatuoli-illan väkeä.

Kerran kuussa seurakunta on kutsunut hämeenlinnalaisia tai jollakin tavalla Hämeenlinnaan kiinnittyneitä vieraita Vanajan kirkon Nojatuoli-iltaan keskustelemaan ajankohtaisista ja ikiaikaisista teemoista.

Koronan rynniessä Suomeen Hämeenlinna-Vanajan seurakunta aloitti uuden keskusteluohjelman, joka tuo verkon välityksellä koteihin keskustelua ja musiikkia. Kerran kuussa seurakunta on kutsunut hämeenlinnalaisia tai jollakin tavalla Hämeenlinnaan kiinnittyneitä vieraita Vanajan kirkon Nojatuoli-iltaan keskustelemaan ajankohtaisista ja ikiaikaisista teemoista. 

Psykoterapeutti Aku Kaura.
Helmikuun Nojatuoli-illan aiheena oli huumori. Psykoterapeutti Aku Kaura puhui muun muassa huumorista parisuhteessa.

Keskusteluvieraita haastattelee pastori Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Musiikista vastaa houseband pastori Mirja Lassilan ja nuorisotyönohjaaja Make Kylväjän johdolla.  

– Nojatuoli-iltojen kantavana ajatuksena on ”elämä tässä ja nyt”. Keskustelemme siitä, mitä on elämä ja mitä ihmisyys, kuvaa Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. 

–  Minua on jännittänyt ennen lähetyksiä todella paljon, mutta on ollut iso ilo huomata se aitous, avoimuus ja läsnäolo, millä vieraamme ovat tulleet haastateltaviksi. Olemme puhuneet arjen asioista, isoista asioista. Olemme sukeltaneet syvälle niin kuolemaan ja luopumiseen kuin siihen, mistä tähän kuluttavaan aikaan saa elämänvirtaa ja toivoa. 

Eija Vilpas, näyttelijä, käsikirjoittaja
Näyttelijä, käsikirjoittaja Eija Vilpas oli Nojatuoli-illan vieraana helmikuussa 2021.

– Usein sanomme olevamme seurakuntana läsnä pyhässä ja arjessa. Nojatuoli-illat ovat olleet minulle uusi mahdollisuus kuunnella erilaisten ihmisten ajatuksia elämästä ja oppia niistä. Pappina saan kohdata Nojatuoli-illoissa ihmisiä toisenlaisella tavalla kuin yleensä työssäni, se on ollut avartavaa ja ainutlaatuisen hienoa. 

Käsikirjoittaja, teatteriohjaaja Arto Myllärinen tuli tekemään Nojatuoli-iltoja omalla ammattiatidollaan ja kokemuksellaan.  

– Teen työkseni muun muassa oopperaa ja teatteria, ja nehän olivat keväällä tauolla. Niinpä oli mahdollista ja todella mieluisaa päästä tekemään tätä talk show’ta Hämeenlinnaan, Myllärinen kertoo. 

 Menneet ja tulevat Nojatuoli-illat seurakunnan Youtube-soittolistalla

Jaa artikkeli: