Sun työhös -näytelmästä esimakua Toivon aalloilla -juhlassa Soinissa

Toivon aalloilla – Medialähetyksen aluetapahtumassa Soinissa päästiin sunnuntaina aikamatkalle Heikki Saaren kotiin 1940-luvun Suomessa. Saari oli Soinin seurakunnan ensimmäinen lähetystyöntekijä Ambomaalla.

Soinin seurakunnan ensimmäinen lähetystyöntekijä Heikki Saari lähti 1. työkaudelle Ambomaalle vuonna 1903. Toivon aalloilla – Medialähetyksen aluetapahtumassa Soinissa päästiin sunnuntaina aikamatkalle Heikin kotiin 1940-luvun Suomessa. Juhla nimittäin päättyi elokuussa Soini-viikolla ensi-iltansa saavan Saaren elämästä kertovan Sun työhös -näytelmän katkelmaan.

Näytelmän on käsikirjoittanut Jaana Laakso. Juhlassa Heikkiä näytteli Kirkon lähetystyön keskuksen (KLK) johtaja Jaakko Rusama ja Anni-vaimoa soinilainen Leena Valkeus, joka myös toimii näytelmän ohjaajana. Katkelmassa pariskunta muistelee koskettavalla tavalla lähetyskenttävuosia ja kutsumuksen hintaa.

Heikki Saarta esitti Jaakko Rusama ja Anni-vaimoa Leena Valkeus

Soinilaissyntyinen Marjatta Jousmäki on kerännyt laajan aineiston Heikki Saaren elämään liittyen ja hän kertoi koskettavia asioita Heikin elämään ja lähetyskutsumukseen liittyen. Oman seurakunnan lähetystyön historia avaa upean ikkunan ja auttaa vahvistumaan lähetystehtävän toteuttamisessa. Namibian ev. lut kirkon virsikirjassa on useita Saaren virsiä. Saari on edelleen suuressa maineessa erityisesti Länsi-Ambomaalla Okahaossa ja Nakayalessa.

KLK:n johtaja Rusama toimitti ja saarnasi Ylistysmessussa sekä alusti juhlassa innostavasti aiheesta ”Sama sanoma, aina uudistava”. Esilaulajana niin messussa kuin juhlassakin toimi mukaansa tempaava järvi-pohjalainen Ylistysryhmä Soihtu johtajanaan Ari Anttila.

Domini Life -sovelluksella yli 10 000 käyttäjää

Domini Life tukee arjen kristillisyyttä

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Soinin seurakunnan yhteisessä aluetapahtumassa kuljettiin myös tämän päivän median tuomiin mahdollisuuksiin lähetystyössä. Sansan verkostotoiminnan johtaja soinilainen Mervi Viuhko toimi juhlan juontaja ja kertoi kuinka tänä päivänä lähetystyön tehokkaina välineinä toimivat älypuhelimet. Tuoreen tilaston mukaan maailmassa on yli 5 miljardia älypuhelimen käyttäjää väkiluvun ollessa lähes 7,6 miljardia. Viuhko vetää hanketta, jossa Suomessa jo 10 000 käyttäjän Domini Life -sovellusta ollaan viemässä maailmalle. Sansa on kehittänyt yhdessä Kansan Raamattuseuran kanssa Domini Life -rukoussovelluksen. Voit ladata sen ilmaiseksi PlayKaupasta tai AppStoresta.

Toivoa naisille -työlle kerätään tulevana sunnuntaina 5.5. maamme kirkoissa kolehti. Lehtimäellä asuva Sansan Toivoa naisille koordinaattori Satu Hauta-aho kertoi kansainvälisestä rukousliikkeestä, jossa ollaan viemässä toivoa toivottomilta tuntuviin paikkoihin.

Heikki Saaren kirjoittama yksi virsi löytyy myös virsikirjasta. Toivon aalloilla -juha päättyi juhlaväen ottaessa vastaan Heikin kirjoittaman siunauksen Rusaman (alias Heikki) lausumana ja sitä ennen oli laulettu yhdessä Heikin virsi 254 ”Sun työhös, Jeesus kutsun sain, suo, että sen mä muistan vain, suo voimaa työhös mulle. Suo kunniaas mun etsiä, maailma turha hyljätä ja elää yksin sulle.”

Jaa artikkeli: