”Kymmenen käskyä kirkolle” on kuvataiteilija Liisa Seppälän ensimmäinen näyttely

Kuvataiteilija Liisa Seppälä Seinäjoen torilla

Suomi on taas täynnä kesätapahtumia, ja heinäkuun ensimmäinen viikonloppu oli hengellisten kesäjuhlien superviikonloppu. Etsin sosiaalisen median kautta joukon tapahtumissa kävijöitä, ja kysyin heidän tunnelmiaan. Mitä sait evääksi tulevaan vuoteen? Lue koko sarja!

Viime lauantaina 3.7.2021 oli ”Kymmenen käskyä kirkolle” -taidenäyttelyni Seinäjoen keskustorilla ja samalla järjestettiin muutaman vuoden tauon jälkeen Seinäjoki Pride. Tunnelma torilla oli lämminhenkinen, kannustava ja hyväntahtoinen. Itselle päivä oli tietysti suuri, koska tämä oli ensimmäinen näyttelyni kuvataiteilijana. Paikalla minua tukemassa olivat oma perhe, mies ja kaksi lastamme.

Paneelikeskusteluun kirkon suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin osallistuivat kirkkovaltuutettu Mari Kela, seurakuntalainen Sumu Ilosalo, pastori Late Mäntylä ja kuvataiteilija, yrittäjä Liisa Seppälä.

Torilla pidettiin myös paneelikeskustelu kirkon suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin ja hienoa oli se, että koko suuri yleisö kuunteli tarkkaavaisesti koko 45 minuuttia kestäneen paneelin ja halusi selkeästi kuulla asiasta. Pappi Late Mäntylä puhui niin kauniisti, että itsellä jopa helteisenä päivänä tuli kylmät väreet. Uskon, että monille sateenkaarinuorille oli tärkeää kuulla papin sanovan, että he ovat tervetulleita kirkkoon. Paljon oli muutenkin tullut pappeja paikalle ja heidän läsnäolonsa toi selkeästi arvokkuutta tapahtumaan.

Itselle tuli sellainen olo, että kirkon piiriin mahtuvat kaikki. En ole viime vuosina ollut ahkera osallistumaan kirkon tapahtumiin, mutta tästä tuli myös kipinä lähteä katsomaan, millaista ohjelmaa kirkko tarjoaa vaikkapa näin kauniina kesäpäivinä.

Liisa Seppälän näyttelyyn ”Kymmenen käskyä kirkolle” voi tutustua osoitteessa https://www.liisaseppala.fi/

Jaa artikkeli: