Evankeliumia kaikille Kansanlähetyspäivillä

Suomi on taas täynnä kesätapahtumia, ja heinäkuun ensimmäinen viikonloppu oli hengellisten kesäjuhlien superviikonloppu. Etsin sosiaalisen median kautta joukon tapahtumissa kävijöitä, ja kysyin heidän tunnelmiaan. Mitä sait evääksi tulevaan vuoteen? Lue koko sarja!

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen vuotuisat Kansanlähetyspäivät pidettiin tänä vuonna Ryttylässä 2.-4.7.2021. Valtaosa ohjelmasta järjestettiin verkon välityksellä, mutta sunnuntain ulkona toimitettuun messuun ja lähettien siunaamiseen oli mahdollista osallistua myös paikan päällä.

Marjaana Kotilainen ilahtui uusista kasvoista

Marjaana Kotilainen perkaa mansikoita samalla kun seuraa Kansanlähetyspäivien ohjelmaa verkossa.
Marjaana Kotilainen pakasti mansikoita samalla kun seurasi Kansanlähetyspäivien ohjelmaa yhdessä puolisonsa kanssa. Kuva: Martti Kotilainen.

Hellekesänä etänä kesäjuhlien seuraaminen on nautinto, kun on suotuisa varjo saapusalla. Kuuntelimme kaksin mieheni kanssa Kansanlähetyksen juhlia tuvassamme. Palasin joihinkin tallenteisiin myös jälkikäteen itsekseni. Moni esiintyjä on vuosien takaa tuttu, mutta riemastuin täysin uusistakin kasvoista. Lähetysperhe kasvaa! 

Kirkko ja sen työtovereina lähetysjärjestöt ovat kutsuttuja lähettämään parastaan maailmalle. Kansanlähetyksen missio näkyy konkretiana, kun valkoisiin alboihin puettu lähettijoukko saapuu juhlakentälle. Lähetysjohtaja Daniel Nummelan linjapuheen myötä vakuutun, ettei ihmisten lähettämisen aika ole ohi. Se ilahduttaa. Evankeliumi saa kasvot.

Tunnelmat mansikanpakastuksen ja opetuksen kuuntelun aikana olivat nostalgiset. Olinhan työskennellyt mm. kivasti lasten merkityksestä Jumalan työssä puhuneen Saara Mrčela vanhempien kanssa Sansassa vuosia. Nykyisestä työstäni Lähetysyhdistys Kylväjässä olen toipilasvapaalla, joten nyt on vuoroni olla eri kesäjuhlien esirukoilija. Se on hyvä osa! 

Teksti: Marjaana Kotilainen

Hanna-Mari Vuorinen: Yhteisöllisyys toteutui myös etäyhteyksien kautta

Hanna-Mari Vuorista haastatellaan Ryttylässä.
Hanna-Mari Vuorinen Kansalähetyspäivien juontajien Mari Nummelan ja Jarkko Haapasen haastateltavana. Kuva on otettu jälkikäteen YouTube-tallenteesta Hanna-Mari Vuorisen kuvaruudulta.

Kansanlähetyspäivien teemana oli Evankeliumi kaikille, ja päivien ohjelmaa oli helppo seurata Kansanlähetyksen YouTube-kanavan kautta suorastriiminä. Kansanlähetysliikkeen arvot, visio ja missio ovat minulle tärkeitä henkilökohtaisessa elämässäni ja työssäni ja osallistun Kansanlähetyspäiville säännöllisesti.

Kansanlähetyspäivät käynnistyivät etkoilla Teamsissa, jolloin vuorovaikutuksellisuus toteutui mukavalla tavalla yhdessä keskustellen. Ohjelmassa oli huomioitu eri kohderyhmät: lapset, nuoret ja aikuiset. Monipuolinen ohjelma sisälsi Raamattuopetuksia, keskusteluohjelmia, rukousta sekä upeaa hengellistä musiikkia. Erityisesti pidin siitä, että nuorille oli järjestetty samanaikaisesti Köppärit-leiri Ryttylässä. Nuorilla oli mahdollisuus tavata toisiaan, kuulla evankeliumin sanomaa ja saada rohkaisua elämäänsä.

Pääohjelmassa korostui rohkea kristinuskon esillä pitäminen, kristittynä eläminen ja toiminen tämän ajan keskellä sekä evankeliumin sanoman eteenpäin vieminen niille kansoille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet. Erityisesti minua puhutteli apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan opetus Isä meidän -rukouksesta, jossa hän muistutti siitä, että ”Kristillinen usko ei ole syvimmiltään uskonto, ideologia tai aate, vaan suhde. Se on Isän ja meidän välinen suhde, johon sisältyy neljä lupausta.”  Arvostan myös sitä, miten linjapuheessaan lähetysjohtaja Daniel Nummela vakuutti puolustavansa kaikkien suomalaisten sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapautta. Yhdessä hänen kanssaan järjestimme Teams-kanavan seurakuntien edustajille, jossa kiitimme heitä yhteisestä työstä ja jossa Daniel kertoi Kansanlähetyksen lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia. Yhteisöllisyys toteutui hyvin myös etäyhteyksien kautta, koska yhteinen usko, rukous ja lähetystehtävä yhdistävät paikasta ja etäisyydestä huolimatta.

Osallistuin sunnuntain ulkoilmamessuun ja Kansanlähetyspäivien päätöstilaisuuteen paikan päällä Ryttylässä. Lähetystyöntekijöiden siunaamisessa ja matkaan lähettämisessä kulminoituu parhaiten myös lähetystehtävän moninaisuus. Tässä suuressa lähetystehtävässä saan olla lähetettynä omalla paikallani ja toimia yhteistyössä muiden kristittyjen ja lähettävien seurakuntien kanssa!  Oli myös hienoa kohdata ystäviä ja työkavereita kasvokkain ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan.

Raamattu rakkaaksi – evankeliumi kaikille.

Hanna-Mari Vuorinen

lähettäjäyhteyksien koordinaattori, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

PS. Kansanlähetyspäivien ohjelma on katsottavissa YouTube-kanavalla myös jälkikäteen https://www.youtube.com/playlist?list=PL2_W3aaKw-SX1z9-PZY5PkBVsGxIVr9wC.

Jaa artikkeli: