Ystävät ovat huikeita tukipilareita

Iina Suoranta

Säynätsalolaisen Iina Suorannan perheen intohimona on Lappi.
He matkustavat sinne usein ja haaveilevat kokonaisesta talvikaudesta pohjoisessa.

Olen Iina Suoranta, 28-vuotias kosmetologiyrittäjä ja paljasjalkainen säynätsalolainen. Kävin muualla opiskelemassa, mutta veri veti takaisin kotiin. Parasta täällä on luonto, järvimaisemat ja tietysti lapsuudenmuistot. Omat lapseni saavat nyt kasvaa tutulla ja turvallisella seudulla.

Pidän yrittäjän vapaudesta enkä oikeastaan muuta vaihtoehtoa harkinnut. Perustin kauneushoitolan lähelle kotia, ja voin suunnitella työaikani perheen rytmiin sopivaksi. Nautin siitä, että näen kätteni jäljet välittömästi. Kohtaan työssäni erilaisia ihmisiä, ja moneen asiakkaaseen on muodostunut läheinen suhde. Jaamme kokemuksia ja ajatuksia, iloja ja suruja. Välillä kuulen aivan huikeita elämäntarinoita.

Uusi asiakas merkitsee mahdollisuutta palvella ja tehdä työni mahdollisimman hyvin. Kun hän palaa hoidettavakseni, se on joka kerta työvoitto. Toisinaan yhteyden rakentaminen on haastavaa, mutta onnistuminen palkitsee. Työni ydintä on hoitaminen. Saan auttaa asiakkaitani voimaan paremmin.

Mieheni on isoveljeni kaveri, ja olen tuntenut hänet lapsesta saakka. Nyt olemme olleet yhdessä 10 vuotta. Suhdettamme kannattelee vakaa luottamus toiseen ja se, että meillä on hauskaa yhdessä. Olemme sopivasti erilaisia ja riittävän samanlaisia.

Lasten syntymät ovat olleet elämäni käännekohtia. Tyttäremme ovat 5- ja 2-vuotiaita, vielä pieniä ja paljon läheisyyttä tarvitsevia. Perheen kanssa ulkoilemme paljon. Ei ole edes tärkeää, mitä teemme, kunhan olemme yhdessä. Elämme täysillä mukana lasten touhuissa, olivat he sitten omia tai ystävien lapsia.

Ystävät ovat huikeita tukipilareita, heidän kanssaan voin jakaa kaiken, ja monet ovat kulkeneet vierellä nuoruudesta saakka. Hankalissa hetkissä puhuminen auttaa, ja he jaksavat kuunnella. Puramme yhdessä parisuhteen solmukohtia ja tuemme toisiamme lapsiperheen arjessa.

Minulla on kolme kummipoikaa, joiden elämässä saan olla mukana. Haluan luoda heidän kanssaan muistoja, antaa aikaani enkä niinkään tavaraa. Kutsun heitä yökylään, juttelemme ja höpsöttelemme. Välillä vietämme kokonaisen päivän yhdessä.

Jaa artikkeli: