Vappu maistuu etämunkeilta

Opiskelija Antony Smal Minna Canthin patsaalla.

Opiskelija Antony Smal viettää munkinmakuista vappua mieluiten kavereiden kanssa. Tänä vuonna keräännytään yhteen verkon kautta.

Kerro itsestäsi, kuka olet?
Olen Antony Smal, 25-vuotias tietojenkäsittelyn opiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Toimin opiskelijakunnan hallituksessa ja olen myös yrittäjä. Juureni ovat Lappeenrannassa.

Missä vaiheessa opintosi ovat?
Tutkinto on opinnäytetyötä vaille valmis, todennäköisesti saan tradenomin paperit ulos syksyllä. Laadin lopputyönäni opiskelijakunnan markkinointistrategian.

Mitä kuuluu vappuperinteisiisi?
Vappuni ovat aina maistuneet munkeilta. Olen myös rutinoitunut laadunvarmistaja vanhempieni valmistaman siman suhteen. Opiskelijavappuihin on normaalioloissa kuulunut ainakin Minna-patsaan lakituksen seuraaminen ja illanvietto kavereiden kanssa. Vappupäivä on sujunut parhaiten piknikillä Harjulla.

Hauskin vappumuistosi?
Vappupiknikit kavereiden kanssa ovat jääneet parhaiten mieleen. Mietimme yhdessä elämää ja nautimme olostamme keväisessä säässä. Menneinä vuosina Harjun rinteet ovat täyttyneet haalareista.

Lakitetaanko Minna tänäkin vuonna?
Kouluni opiskelijakunta JAMKO järjestää opiskelijavapun perinteisesti yhdessä Jyväskylän yliopiston yliopiskelijakunta JYYn kanssa, mutta tällä hetkellä ei kannusteta kerääntymään isolla joukolla yhteen. Minnan lakituksesta tehdään video, joka julkaistaan vapputervehdyksenä JYYn Youtube-kanavalla vappuaattona kello 17.50. Lisäksi innostamme opiskelijoita ripustamaan haalarinsa esille parvekkeelle ja sillä tavalla osallistumaan opiskelijavappuun etäolosuhteissa.

Miten itse vietät vappua tänä vuonna?
Tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta taidan viettää vappua kavereiden kanssa virtuaalisesti.

Miten vappua voi viettää virtuaalisesti?
Keräännymme netin kautta yhteen, juttelemme Discordin kautta ja pelailemme pelejä. Samalla voi maistella simaa ja munkkeja.

Miten opiskelijat ovat jaksaneet koronan keskellä?
Yksinäisyys, motivaation puute ja keskittymisvaikeudet alkavat vaivata jo monia. Etenkin viime syksynä aloittaneet ovat saattaneet jäädä aika yksin. Minullakaan ei ole ollut lähikontaktitunteja kohta vuoteen ja olen tavannut kavereitakin tosi vähän. Tutorit tekevät parhaansa, mutta ryhmähengen muodostuminen on hankalaa etänä. Kaipuu lähiopetukseen on suuri.

Paras vappuherkku?
Tippaleipä on ihan ok, mutta minulle munkki maistuu parhaiten. Varsinkin juuri valmistettu omatekoinen munkki on aivan parasta. Valmistan niitä itsekin oman mummon ohjeilla.

Jaa artikkeli: